4 Kilos Vinícola s.l.

I august 2006 gik Francesc Grimalt og Sergio Caballero sammen på Mallorca for at lave vine, der udtrykker de forskellige druers unikke karakter og for at skabe nye normer for hvordan vin kan laves. Francesc Grimalt har en fortid som partner og vinmager hos Bodegas Anima Negra. Sergio Caballe har udover en stor kærlighed for unik vin også en kærlighed for musik og står i spidsen for en af verdens mest anerkendte musikfestivaler, Sonar Festival i Barcelona. Første årgang 2006 blev til i en lånt garage og dele af vinen gærede f.eks. i gamle åbne mælkekar. Efter lagring på egetræsfade havde 4kilos i maj 2008 debut på markedet. I 2007 ombyggede de en gammel bondegård til et lille minimalistisk vineri, som nu er platform for den årlige produktion på knap 45.000 flasker. Navnet 4kilos kommer af deres samlede startkapital i 2006. 4.000.000 pesetas som omregnet til danske kroner er ca. 180.000 kr. Dette nye vinhus er et godt eksempel på at det ikke altid kræver mange penge at lave vin på højt niveau. Man kommer langt med kærlighed til lokale druer og terroir. Allerede efter kun 3 år strøg 4kilos til tops, da Spaniens mest anerkendte vinguide Guia Peñín kårede vinhuset til Årets Vinhus i Spanien 2009. En funklende ny stjerne på den internationale vinscene er født!

Læs mere om 4kilos

Adegas Valmiñor S.L.

Galicien har inden for de sidste år blevet førende inden for produktion af hvidvine af højeste kvalitet. Godt hjulpet på vej af de klimatiske påvirkninger der kommer fra dels floden Miño, dels fra Atlanterhavet der sørger for et mildt mikroklima og optimale vækstbetingelser for druerne. Adegas Valmiñor blev grundlagt i 1997 af Carlos Gómez i O Rosal-dalen, under mottoet 'Når detaljerne gør en forskel'. Til trods for husets unge alder er det blandt de 2-3 bedste i området Rias Baixas. Certification of Quality, BRC (British Retail Consortium)

Cristina Mantilla er nomineret til 'Winemaker of the Year by Wine Enthusiast Magazine'.

Vinhuset har modtaget 'BRC Food Safety Standard (British Retail Consortium, Certificate of Quality)'.

Læs mere om Adegas Valmiñor

Albet i Noya

Vingården stammer helt tilbage fra 1903 og var i 1972 den første vingård i Spanien til at omlægge alt arbejdet i marken til økologi. I dag ejer Albet i Noya hele 210 hektar, men kun 80 hektar er beplantet med vinstokke - de resterende 130 hektar består hovedsageligt af skov for at bevare en høj biodiversitet i området. Udover de 80 hektar vinmarker købes der samtidig lidt druer fra andre små økologiske vingårde i området, til markedets højeste priser for at opretholde den høje kvalitet. I dag er flere af markerne omlagt til biodynamik, med forventning om at alle 80 hektar kan dyrkes på denne måde indenfor 10-12 år. Alle vine fra Albet i Noya er økologisk certificerede.

Læs mere om Albet i Noya

ALTA ALELLA 3.000, SL

Alta Alella er et familieprojekt af Josep Pujol-Busquets og Cristina Guillén. De er begge to vokset op i Allela omegn og er kommet hjem igen efter et halvt liv væk, hvor de har beskæftiget sig professionelt med vinen rundt omkring i verden. Parret købte marker, så de første vine kunne fremstilles i 2001. De ejer i alt 12,5 ha beplantet med den traditionelle Alella drue, Pansa Blanca, dertil internationale sorter og endda den glemte Mataró, som ikke er blevet dyrket i Alella siden vinlussen raserede i Europa i midten af d. XIX århundrede. Vinhuset er designet specifikt med henblik på mikrovinifikationer som tillader gæring af hver mindre vinmark for sig. Vinmarkerne er beliggende kun 2 km fra Middelhavet i 150-300 meters højde og dyrkes fra begyndelsen som et certificeret økologisk landbrug.

Læs mere om Alta Alella

Arroces E.Lozano S.L.

Artadi Cosecheros Alaveses,S.A

Laudrup Vin har siden 1998 været eneimportør i Danmark af vine fra Bodegas Artadi - et tidligere kooperativ af lokale vinbønder kendt som Cosecheros Alaveses.

Huset er etableret i 1985 og beliggende i byen Laguardia i Rioja Alavesa. Artadi var et af de første spanske vinhuse, der for alvor indså vigtigheden af terroir, og i dag er det blevet en besættelse for grundlægger Juan-Carlos López de Lacelle. Hvor andre vinproducenter forsøger at producere flere vine i større mængder, er Juan Carlos siden 2014-årgangen gået den helt anden vej - og da han alligevel ikke fulgte reglerne har han også meldt sig ud af D.O.C Rioja.

Alt dyrkes i dag biodynamisk, udbytterne er skåret ned med 50% (de var meget lave i forvejen) og hans fokus er nu udelukkende på den enkelte drue fra et specifikt terroir. I Rioja udelukkende på Tempranillo fra forskellige enkeltmarker, i Navarra udelukkende Garnacha og i Alicante er det udelukkende Monastrell. Artadi var i forvejen nogle af Spaniens mest eftertragtede vine og nu er produktionen skåret ned med 50%, mod at kvaliteten er hævet endnu et par niveauer.

Blandt de moderne spanske vine er der ganske enkelt ingen i nærheden af Artadi i disse år!

Neil Martin fra The Wine Advocate om vinhuset:

"But what I was interested in discovering was whether Rioja can really exploit the minutiae of its multifarious terroirs and offer genuine nuances in a similar fashion to Burgundy or the Mosel (to give but two examples of regions where place is everything). If there is one man who lives by that philosophy, it is Juan Carlos Lopez de Lacalle."

Læs mere på Artadis website

Attis Bodegas Y Vinedos

Attis er den nye stjerne i Galicien. Beliggende i Galicien, i den lille by Morouzos i hjertet af Val do Salnés dalen, kun 4-5 km. fra havet. Flere små gamle marker er de senere år blevet opkøbt og konverteret til økologisk dyrkning. Siden 2012 er vinene blevet lavet i et topmoderne vinhus, med alt det bedste udstyr, vinen flyttes udelukkende ved tyngdekraft m.m. Mens udstyret er det mest moderne, så er tilgangen til vinene helt klassisk. Her bruges udelukkende det naturlige gær i kælderen og brugen af SO2 er på et absolut minimum. Bag vinene står franskmanden Jean-François Hebrard, også kendt fra Quinta Quietud i Toro.

Læs mere om Attis

Az Agr Monte Tondo s.s.

Monte Tondo er beliggende få kilometer udenfor Verona, i de smukke bakker i Soave.

Vinmager og ejer Gino Magnabosco er tredje generation på denne lille familiedrevede vingård. Specialet er de saftige hvidvine fra Soave, og Decanter har bl.a. kåret Soave fra Monte Tondo til Italiens bedste hvidvin og flere gange har vinene opnået 3 glas i Gambero Rosso. De sidste 5-6 år er Monte Tondo dog også for alvor kommet på scenen hvad angår Valpolicella, Ripasso og Amarone, og også hér vurderes de i dag blandt områdets bedste.

Gå til Monte Tondo's website

Az. Agr. Caprili

Vinhuset Caprili råder over 58 hektar i det sydvestvendte område af kommunen Montalcino, men det er kun de bedst beliggende 15 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Sangiovese Grosso bliver dyrket på 13,5 ha for Brunello di Montalcino D.O.C.G og og Rosso di Montalcino D.O.C.G. Trebbiano, Malvasia og Vermentino på 0,8 ha på jord for S. Antimo Bianco D.O.C, mens Moscadello gror på de resterede 0,7 ha til at producere vinen af samme navn.

Til vinhuset hører også en olivenlund på 4 ha, hvorfra der bliver produceret en excellent ekstra jomfru olivenolie. Caprili har siden 2004 været anset som en af de absolut bedste producenter af Brunello i den klassiske stil og naboskabet til Casse Basse fornemmes i vinenes stil.

Vinene er i store årgange allerede er en nydelse som unge, men rummer også et enormt lagringspotentiale. En Brunello di Montalcino 1990 smagt i efteråret 2009, havde stadig en indsmigrende rød frugt, perfekt balance og god syre.

Gå til Caprili's website

Az. Agr. Flli. Degani

Azienda Agricola Fratelli Deganis vinmarker er placeret på bakkerne rundt om Verona i 120 - 180 meters højde i hjertet af vinproduktionsområdet med betegnelsen "Valpolicella Classica".

Vinhuset er et familiefortagende og alle aktiviteter - lige fra drueplukning til vinfremstilling, og til den endelig produktion er på flaske - foretages af medlemmer af Degani-familien.

Gå til Degani's website

Az.Agricola Il Palagio

Il Palagio er beliggende i hjertet af Toscana - mere præcist i den velkendte “gyldne dal” Conca d’Oro.

Et område, der er kendt i hele verden for sine smukke landskaber - og især for sin vidunderlige vin og olivenolie. Familien Piccini driver vingården som i alt har omkring 13 hektar jord, hvoraf de 3 ½ hektar er beplantet med oliventræer og resten med udvalgte vinstokke. Nogle af vinstokkene er plantet i Conca d’Oro og nogle i området San Martino.

Vinhuset producerer kun vin i små mængder og vinen er værdsat og efterspurgt af samlere. I de sidste par år har winemaker Marco Chellini taget føringen i vinfremstilling på Il Palagio.

Læs mere om Il Palagio

Backhouse Wine

I 1994 købte Roy og Rachael Cecchetti en 2½ hektar stor parcel i Sonoma Valley. Ved det store piletræ på ejendommen lå det gamle baghus, hvor forfattere og kunstnere har boet for at nyde stilheden og naturen.

Vinene fra Backhouse er kreeret for at dette sted ikke skal glemmes af kommende generationer og vise hvor flotte og elegante vine man kan lave i Californien.

Se mere på Backhouse websitet

Bainsa Barceló Internacional

Firmaet blev startet i 1930 af to brødre fra Mallorca som emigrerede til Santo Domingo. Efter et par år var Julián Barceló alene med foretagendet, som voksede i takt med Santo Domingo by og blev førende ind for romindustrien. Julián Barceló trak sig tilbage i 1974, men firmaet er stadigvæk i dag styret af familien Barceló.

Læs mere om Barceló

Bertani Domains S.r.L

Det mest kendte og legendariske vinhus i Veneto! Vinhuset blev grundlagt i 1857, og det var på denne adresse i Grezzana at man i 1950'erne opfandt Amarone, som den vintype vi kender i dag. Bertani ejer i dag over 250 hektar i Valpolicella Classico området, men der dyrkes kun vinstokke på de 130 hektar, da resten er natur for at sikre god biodiversitet. Alle markerne er under konvertering til økologisk dyrkning, som de forventer færdigt i senest 2017. Alt i hele produktionen er de senere år optimeret, hvilket vil sige at vinene fortsat laves efter de klassiske forskrifter, men med det bedste mulige udstyr til rådighed. Bertani producerer i dag ikke kun de kendte vine som Secco Bertani, Villa Arvedi eller Amarone Classico, men også bl.a. flot Soave og IGT Verona. Et vinhus i særklasse - ikke blot i Veneto og Italien - men i hele verden.

Gå til Bertani's website

Bodega Mustiguillo, s.a.

Bodegaen er ny og tager navn af den omkringliggende egn, som hedder El Mustiguillo. Ejeren af vinhuset, Antonio Sarrión, satser på et lille vinhus-projekt, hvor produktionen højst når 150.000 flasker om året. Selvom Bodega Mustiguillo er et forholdsvis ungt vinhus har den allerede markeret sig internationalt med gode vin-ratings og en kåring i ”Food & Wine” som et af 20 bedste nye vinhuse. I det tyske magasin "Der Feinschmecker" er Antonio Sarrión i 2010 nomineret til den prestigefyldte titel "Newcomer of the year". I 2012 med på Wine & Spirits Top 100 Wineries of the Year!

Læs mere om Bodega Mustiguillo

Bodega Rey Fernando Castilla

Målet hos Bodegas Rey Fernando de Castilla har siden starten i 1837 været at producere den absolut bedste sherry og brandy i området. De laver en bred vifte af sherry-typer - fra de saftige og elegante typer som Fino og Manzanilla til de legendariske Antique-sherry'er som f.eks. Palo Cortado og Pedro Ximenez. På Brandy fronten producerer de udelukkende Solera Reserva og Solera Gran Reserva som efter lagring på nye franske og amerikanske egetræsfade lagrer mange år på fade, der tidligere har været brugt til de fineste sherry'er. Bodegaen har også en meget lille produktion af de mest intense sherry-vineddiker i området.

Henrik Oldenburg fra Forlaget SMAG:

"Det er ikke den Kong Fernando (Ferdinand på engelsk), der sendte Columbus af sted til Amerika, der har lagt navn til et Sherryhus, men Ferdinand "den Hellige" af Castillien, der levede i 1200-tallet og hjalp med at smide maurerne ud af Sydspanien,så paven lod ham kanonisere som "Fernando el Santo". Så gammel er bodegaen dog ikke. Den blev grundlagt i 1837 af en gammel Sherryfamilie, Andrada-Vanderwilde. I 1972 lancerede de en brandy, som de rundhåndet opkaldte efter den hellige konge, og da navnet slog an, blev det senere også brugt til Sherry. Deres produktion er begrænset, men de har specialiseret sig i kvalitet og laver nogle af de fineste, reneste, ædleste flasker Sherry - men er egentlig mere stolte af deres Brandy. Topserien i Sherry er Antique, der findes i 5 udgaver: fino, palo cortado, oloroso, amontillado og PX."

Læs mere om Bodegas Rey Fernando de Castilla

Bodegas Borsao, S.A.

'Campo de Borja' appellation ligger syd for Navarra og Rioja i Zaragoza-provinsen for foden af Moncayo-bjergene. D.O. appelationen blev dannet i 1980 og den udskiller sig ved at være Garnacha-druens land. Bodegas Borsao blev grundlagt i 1958 som drueproducent, men kom først på markedet med egne vine i 2001.

Moncayo-bjergene giver med deres bløde, kuperede terræn de bedste betingelser for druedyrkning, specielt Garnacha der traditionen tro udgør 70% af områdets drueproduktion. Nye druetyper som Syrah, Tempranilla, Merlot og Cabernet Sauvignon har med tiden også fået slået rødder i den hårde, tørre og stenholdige jord. Bakkerne er med til at beskytte vinmarkerne, der ligger mellem 400 til 700 meter over havets overflade.

Bodegas Borsao tror på at en god vin "fødes" i vinmarken og de er derfor meget omhyggelige med at høste på det helt rigtige tidspunkt. Ikke for tidligt, da det vil give stramme og snerpende vine, og ikke for sent, da vinene så vil blive slappe og i bedste fald marmeladeagtige. Når druerne er høstet, gennemgår de en ekstra kvalitetskontrol inden de bliver sendt ind i vineriet.

Vinhuset følger løbende med i den teknologiske udvikling for at efterstræbe den bedst mulige kvalitet og i vineriet styres den rette temperatur i gæringstankene derfor elektronisk.

Robert Parker om vinhuset:

"This is a marvelous consumer resource for high quality wines selling at absurdly low prices. I often ask myself, if I had known wines like this existed when I began my career 33 years ago, would I have even considered trying to find great wines at low prices? This has been one of my "go-to" wineries for many years, given their relationship between quality and price. Once you taste these wines, you will probably ask the same question many people have - why do I need to spend more?

Bodegas Borsao, which was founded in 1958, owns 3,700 acres in what is one of the emerging, super quality, realistically priced wine regions of not only Spain, but all of Western Europe, Campo de Borja. The soils tend to be dominated by a white chalkiness with considerable alluvial gravel and pebbles.

The climate is continental, meaning extremely hot summers and cold winters with some influence from the nearby Ebro River. The vineyards are not old by Spanish standards, with most of the Grenache planted in the early 1980s, and the Tempranillo, Cabernet Sauvignon and Syrah in the late 1990s.

Most of the wines see no oak, and are fermented and aged in stainless steel under strict temperature and quality conditions."

Læs mere på Bodegas Borsaos website

Bodegas Castillo de Monjardin

Bodegaen ligger i San Esteban-dalen og blev grundlagt i 1988 med det mål at genetablere den gamle familietradition, vindyrkningen. I dag ejer de 150 hektarer i to vidt forskellige områder. Bodegaen har 1.800 franske og amerikanske fade og Reserva og Gran Reserva kældrene indeholder omkring 500.000 flasker.

Læs mere om Bodegas Monjardin

Bodegas E. Mendoza s.l

José Mendozas far tilplantede de første vinmarker i 1970. I 1978 kom de første vine på markedet, men det er først i starten af 90'erne at bodegaen kommer rigtig i gang, da José Mendoza, født i 1971, kommer til som vinhusets vinmager. Bodegaen i Alfás del Pi er omringet af 5 hektar vinmarker. Dertil ejer de et andet vinhus i Villena.

Læs mere om Bodegas Mendoza

Bodegas Eguía

Reserva specialist fra hjertet af Alavesa Rioja, i byen Elciego. Stilen er klassisk og kvaliteten er tårnhøj i forhold til priserne.

Læs mere om Muriel

Bodegas Fabre SA

Vinhuset Viñalba er et familieejet vinhus, der drives af ægteparret Hervé og Diane Joyaux Fabre. Hervé er vinmager med fransk baggrund. Han blev født i Bordeaux og var en af de første udlændinge til at opdage potentialet i Argentina. I 1992 byggede han sin første vingård, Fabre Montmayou, i Vistalba-regionen Lujan de Cuyo.

På daværende tidspunkt blev Malbec hovedsageligt betragtet som en blandingsdrue og en drue, der var med til at tilføje farve til billige rødvine. Hervé så imidlertid potentialet i både det argentinske klima og Malbac og købte en række gamle Malbec-vinmarker (beplantet i 1908) - og han blev den første til at lave en vin på ren Malbec i Argentina! Hans baggrund fra Bordeaux dikterer en elegance og underfundighed til hans vinfremstilling, og siden 1992 har han dedikeret al sin passion til denne ekstraordinære drue, der i dag er synonym med argentinsk vin.

Dette engagement har medført hans vine stor succes og trofæer i store engelske vinkonkurrencer, der bl.a. omfatter "Best Argentine Red", "Best Argentine Red Blend" og "Best Malbec in The World".

Best Argentine Wine producer of the Year 2013 - IWSC

Ole Troelsø fra Børsen om vinhuset og Viñalba Reserva Malbec 2010:

"I 1992 rejste en fransk vinmand til Argentina for at prøve lykken i det underudviklede vinland. Hans navn er Hervé Joyaux Fabre, og han har i dag en del fælles med malbec-druen. Ligesom malbec er en gammel bordeaux-drue, så er han selv vokset op i Bordeaux, i en vinhandlerfamilie. Og ligesom malbec-druen er han kommet til at stortrives i Argentina. Druens succes skyldes til dels Hervé Joyaux Fabre, for han var en af de første, der satsede på malbec. Han så tidligt potentialet og begyndte at købe gamle vinmarker op, med stokke plantet så tidligt som i 1908. Franskmanden var også først med at sætte en ren malbec på det argentinske marked, hvor han slog igennem med vingården Fabre Montmayou i 1999. Med den viste han verden, at argentinsk malbec fra en vingård i 1150 meters højde kan være helt fremragende. Hervé Joyaux Fabre har siden etableret endnu en vingård, nemlig Vinalba.

Her er fokus på en lang række druetyper, men det var nu husets malbec, som vakte opsigt i Børsen Weekends blindsmagning af 70 vine. Den (Viñalba Reserva Malbec 2010) deltog med identiteten "vin nummer 42" og imponerede ved at skille sig ud fra feltet med en vis voldsomhed, som egentlig er ret betegnende for netop malbec-druen. Tænk bare på den hjemegn Cahors, hvor de såkaldte sorte vine er kendt for at skulle ligge længe og modne. Således har undertegnede købt et par kasser af den prisbillige argentinske malbec, som jeg glæder mig til at møde igen om nogle år."

Læs mere om Viñalba

Bodegas Hnos. Perez Pascuas

José Manuel Pérez Pascuas er vinhusets ønolog og sønnen til en af de tre brødre, som etablerede bodegaen i 1980. José Manuel har arbejdet i familieforretningen siden 1989. Vinhuset har fra starten satset på kvalitet og ikke kvantitet, derfor deres begrænsede årlige produktion på ca. 350.000 flasker.

Perez Pascuas råder over ca. 135 ha vinmarker som ligger i ca. 800-850 meteres højde over havets overflade. Vinene har med deres store personlighed, karakter, elegance og regelmæssige høje kvalitetsniveau opnået stor anerkendelse på det internationale marked og fra verdens mest kyndige journalister. For eksempel fik Viña Pedrosa vinene 3 stjerner i Hugh Johnsons 'Vinguide til verdens vine' samt betegnelsen 'vine af fortræffelig anseelse'. Herhjemme fik Viña Pedrosa Crianza, som den eneste rødvin 5 glas i Oldenburgs Vinguide. Viña Pedrosa Gran Reserva bliver omtalt i de forskellige spanske vinguider som en af landets absolut bedste vine, på niveau med ikoniske vine som Pingus og Vega Sicilla. Senest er Viña Pedrosa placeret blandt verdens 20 bedste vine i Oz Clarke's '250 Best Wines'.

Vinhuset er flere gang kåret som 'Årets Vinhus' bla. i ' Vivir el Vino'. Spaniens kongefamilie er blandt vinhusets kunder - og Spaniens tidligere premierminister Aznar, samt Pave Juan Pablo II var også meget glade for Pedrosas vine og købte til den årlige julemesse bla. Perez Pascuas Gran Seleccion.

Parker/The Wine Advocate om vinhuset:

"I visited Bodegas Hermanos Perez Pascuas on an idyllic, tranquil evening as the sun was going down. It was founded in 1980 by the three Pascuas brothers: Benjamin, Manuel and Adolfo.They informed me that they prefer longer macerations in order to obtain minerality in their wines. All fruit is from their own vineyards, around 135 hectares, planted with 90% Tempranillo. Everything is picked by hand."

Læs mere om Perez Pascuas

Bodegas Jose L. Ferrer

Bodegas José Luís Ferrer ville formentlig ikke være blevet, hvad den er i dag, hvis det ikke var for, den ligger i et socialt, kulturelt og godt landbrug i byen Binissalem.

En smuk landsby med aristokratiske stenhuse beliggende i hjertet af Es Raiguer amt, halvvejs mellem sletten og bjergene, fuld af traditioner og kultur. Binissalem dækker 29,8 km2 og har en befolkning på omkring 6.000 indbyggere. Byen ligger i en højde af 139 meter over havets overflade og 22 km fra hovedstaden, Palma de Mallorca.

Bodegas José L. Ferrer er et symbolske mærke, der er synonymt med prestige og kvalitet. Den nuværende anerkendelse af denne førende Bodegas er ikke resultatet af en tilfældighed, men snarere et fast bud på kvalitet og innovation uden nogensinde at glemme rødder og traditioner.

Alle tre generationer af Ferrer-vinmagere har aldrig fuldt ud tilpasset sig hvad historie og erfaring har bevist - de har altid har været på udkig for at berige den modtagne arv. Denne holdning er gået i arv fra bedstefaderen José Luís Ferrer Ramonell til børnebørn Sebastián og José Luís Roses - alle er rejst til udlandet for at opdage og i givet fald anvende nye vin-ideer og teknikker fra hele verden.

Århundreders tradition fra et helt land og lidenskab ved siden af familiens indsats ligger bag navnet José L. Ferrer.

Læs mere om Bodegas José Luís Ferrer

Bodegas Mureda

Vinhuset er et resultat af samarbejdet mellem to af Spaniens største jordbesiddere, der til sammen har over 700 hektar vinmarker. 80% af vinmarkerne er beliggende i La Mancha i områderne Campos de Calatrava og Campos de Montiel. De resterende 20% beliggende i Sierra de Alcaraz. Vinmarkernes beliggendhed er nøje udvalgt og vinstokkene er i gennemsnit over 20 år gamle. Klimaet i området gør at brugen af sprøjtemidler ofte helt kan undlades og altid holdes på et absolut minimum. Et ambitiøst projekt hvor traditioner går hånd i hånd med den nyeste teknik indenfor vinproduktion. THE BEST WINERY IN CASTILLA OF THE YEAR 2017 by the Berlin International Wine Competition

Læs mere om Mureda

Bodegas Muriel

Det næsten 100 år gamle Bodegas Muriel er i dag blandt Riojas største jordbesiddere og har derfor et fantastisk grundmateriale for produktion af klassiske rene vine fra Rioja. I dag ledes vinhuset af Julián Murúa Entrena, og husets vinmager Chema Ryan har for alvor været med til at placere Muriel blandt Riojas mest populære vinhuse.

Læs mere om Muriel

Bodegas Toro Albalá

Vinhuset ligger i Aguilar de la Frontera, 50 km syd for Córdoba, og blev etableret i 1844 af Antonio Sánchez Prieto i en mølle tæt på byens borg. I 1922 flytter José M. Toro Albalá produktionen til byens tidligere el-værk. El-værket byder på ideelle forhold til vinlagring med masser af kældre og underjordiske rum og gange. Vinhusets gennemsnitlige produktion er på ca. 300.000 flasker om året. Kældrene rummer op mod 6000 fade med vin i alle aldre. Bodegaen har de senere år opnået noget nær kultstatus med frigivelsen af helt op mod 100 år gamle vine fra kælderen.

Læs mere om Toro Albala

Bodegas y Viñedos Artazu, S.A.

Ejet af tophuset Artadi i Rioja. Dette vinhus blev grundlagt i 1996 af Juan Carlos López de Lacalle. Vinhuset Artazu er beliggende i byen Artazu i Valdizarbe området, som er den nordlige del af Navarra. Deres første vin på markedet var årgang 2000. artazu's gennemsnitsproduktion ligger på 150.000 liter vin årligt.

Læs mere om Artadi

Bodegues Ribas

Bodegas Ribas er et lille familieejet vinhus, hvor der er blevet lavet vin helt tilbage fra starten i 1711!

Familien ejer ca. 40 hektar vinmarker som hovedsageligt er tilplantet med lokale druesorter som f.eks. Manto Negro. Ribas har de sidste 30-40 år tilplantet flere vinmarker med internationale druesorter som f.eks. Syrah og Cabernet Sauvignon, da potentialet for disse druer på Mallorca har vist sig særdeles stort.

Vinene fra Bodegas Ribas er en opvisning i det potentiale for absolut topvin som Mallorca rummer.

the best winery according to Tripadvisor in Mallorca 2017 Ribas de Cabrera was recently rated as the best of Mallorca by Munskänkarna, the popular Swedish and Finish wine club.

Læs mere om Bodegas Ribas

Bombons Cudié s.a.

Bombons Cudié er et familieejet firma, der har eksisteret i hele tre generationer. Eventyret startede med skabelsen af firmaets mest symbolske produkt da Josep Cudié i 1946, mens han arbejdede i et prestigefyldt konditori i Vilafranca del Penedès, lavede karamelliserede mandler overtrukket med en praliné af hvid chokolade, der var vendt i pulveriseret kakao: Catànies. Originaliteten og den delikate smag fik hurtigt mange tilhængere. Butikken, som lå i en historisk bygning kendt som Cal Catani, blev så populær pga. af mandlerne at folk døbte den Catànies. Et navn der blev konsolideret i 80'erne, hvor Bombons Cudié officielt registrerede det som deres brand. Den hemmelige opskrift på praliné er gået i arv forældre til børn, og Bombons Cudié har med tiden udvidet sortimentet til at rumme en bred vifte af unikke og klassiske chokoladekreationer.

Læs mere om Bombons

Buil & Gine Wine Co

DOC Priorat - her har man altid lavet vin her i det klippefyldte, rå bjerglandskab, hvor man flere steder er mere end 1000 meter over havet.

Vi er i den sydlige del af Catalonien. Det er dyrt at hugge terrasser ind i klipperne og udbyttet pr. hektar er forsvindende lille. De lokale blå druer er Garnacha og Cariñena. Xavier Buils forfædre havde beskæftiget sig med vinfremstilling. Traditionen for det var dog forsvundet i familien, da han tog det op igen i vinteren i 1996, da han havde arvet jorden efter bedstefaren Joan Ginés død. Den første vin på markedet var Giné Giné 1997 og udkom i foråret 1998. Flotte vine med saft og kraft - til en god pris!

Læs mere Buil & Gine

Burn Cottage Vineyard

Burn Cottage er resultatet af en drøm om en vingård i New Zealand, som Sauvage-familien havde haft i flere år. Muligheden for at erhverve sig Burn Cottage Vineyard kom i 2002 og 6 år senere var første årgang klar. Vingården fungerer som et selvforsynende biodynamisk landbrug efter Rudolf Steiners forskrifter. Bag vinen står Ted Lemon, der i dag er mest kendt for kultvinene Littorai i Sonoma Coast, Californien. Ted er uddannet i Bourgogne og har bl.a. stået i lære hos Dujac, Roumier, De Villaine og Bruno Clair. Senere blev Ted, som kun 25 årig gjort ansvarlig for vinene hos Domaine Guy Roulot!

Burn Cottage producerede de første 5 år kun en enkelt Pinot Noir, i dag er der også en meget lille produktion af et blend på Grüner Veltliner og Riesling, og med 2014-årgangen kom der en ny Pinot Noir - Moonlight Race.

Vinene fra Burn Cottage har en renhed, finesse og elegance som vi ikke har smagt mage til i New Zealand.

Læs mere om Burn Cottage

by Farr Ltd.

Gary Farr er en af de største legender i sin egen tid på den australske vinscene. Han slog sit navn fast som vinmager på Bannockburn Vineyard i slutningen af 70'erne,særligt var de elegante Pinot Noir med til at sætte vingården på kortet. Garys store passion for især Pinot Noir trak ham mod Bourgogne, hvor han arbejdede intet mindre end 13 år hos Domaine Dujac. I 1994 købte han sin egen lille ejendom i det kølige Geelong.

Først blev der plantet lidt Chardonnay, Viognier og Shiraz. Senere var det perfekte terroir til Pinot Noir fundet og de tre enkeltmarksvine blev grundlagt. Alle vingårdens marker ligger på toppen af gamle flodlejer og er meget rig på især mineraler. Første årgang var 1999 og siden har Garys Farrs vine hørt til de mest eftertragtede i Australien for folk med hang til finesse og elegance. Garys søn Nick er i dag også tilknyttet vingården og har ansvaret for Farrside vinene. Markerne dyrkes økologisk og der bliver kun brugt det naturligt fremkomne gær på druerne. Vinene filtreres ikke og generelt får den sunde frugt, vinene er baseret på, lov til at udvikle og blomstre af sig selv.

The Wine Advocate om vinhuset:

"These are very exciting wines that are well worth seeking out and should go from strength to strength as the vines continue to mature."

Læs mere på By Farr's website

Casa Montes Bodegas & Viñedos

Grundlagt i 1992 af den spanske emigrant Don Fransisco Montes fra Andalusien. Beliggende i Tulum dalen langs med San Juan floden, ca. 700 meter over havets overflade. Gennemsnitstemperaturen er ca. 17 grader, men om sommeren er +40 grader ikke usædvanligt og derfor er kunstvanding nødvendigt, hvilket bliver gjort med smeltevand fra Andesbjergene. Den høje beliggende er vital for vinenes kvalitet, da de varme dage afløses af kolde nætter, der med til at give vinene en flot naturlig syre, der gør dem friske og ofte saftige. Her 20 år efter grundlæggelsen er Casa Montes i dag kendt som en af Argentinas sikreste kilder af fornemme vine til yderst fornuftige priser.

Læs mere om Casa Montes

Castell d'Encus s.l.

Der har været dyrket vin på Castell D'Encus siden 1151, hvor lokale munke overtog stedet fra greverne af Arnau Miro & Aurea. I denne tid blev der hugget gæringskar ud i klipperne - kar der tømmes ved hjælp af tyngdekraft. Munkene forlod stedet i 1752 og siden har der ikke været dyrket vin på disse marker i +1000 meters højde i Pyrenæerne. I 2001 var den spanske vinguru Raül Bobet på jagt efter et terroir i Pyrenæerne, hvor man kunne dyrke vin, der for fremtiden ville være mindre påvirkelig overfor klimaforandringerne - Castell D'Encus var stedet han ledte efter! I alt 95 hektar blev opkøbt og 24 hektar blev beplantet med vinstokke mens de resterende hektar stadig står uberørt hen, da de skal være en del af områdets og vinmarkernes biodiversitet. Vinmarkerne har været biodynamisk dyrket siden starten i 2001 og vinene gærer bl.a. i de gamle stenkar og brugen af svovl er på et absolut minimum i vinificeringen. Castell D'Encus er en af de mest spændende nyheder på vinscenen i Spanien de sidste mange år.

Læs mere om Castell D'Encus

Champagne Mailly Grand Cru

Dette - for området - beskedne Champagnehus (kun 500.000 flasker årligt) er grundlagt i 1929 af vinbønder bosiddende omkring Mailly, alle besiddende Grand Cru-marker. Af de 319 marker i hele Champagne-distriktet, er kun 17 fundet værdige til at bære betegnelsen "Grand Cru".

Alle Mailly Grand Cru champagner er lavet med druer høstet fra enkeltmarker klassificeret som Grand Cru. I Grand Cru Champagner er det kun tilladt at bruge druerne Pinot Noir og Chardonnay. Huset fremstiller 10 champagner i 4 kvalitetsniveauer. Allerede fra standard-champagnerne er kvaliteten på et niveau, så vinen kan måle sig med selv de største og mest velestimerede huse i distriktet.

Den svenske champagneekspert Richard Juhlin om vinhuset:

"Established in 1929. The 77 members of the co-operative currently share the same number of hectares very professionally and successfully. Hervé Dantan is now the skilful winemaker. The Mailly co-operative is one of the very best, and best known, of the cooperatives in the whole district."

Læs mere om Mailly

Château de Pennautier Lorgeril

Det fantastiske slot, som er et historisk monument, er bygget under Louis XIII af Bernard de Pennautier, og har været i familien siden 1620. Vingården gennemgik en totalrenovering i 1960'erne, og de højeste dele at ejendommen er beplantet med vinstokke. De direkte arvinger af Pennautier-familien, Nicolas og Miren de Lorgeril, er den 10. generation af vinavlere siden boet blev grundlagt. Nicolas og Miren de Lorgeril overtog ansvaret for vinfremstillingen i 1987. Slottet ligger i hjertet af Cabardès appellation i Languedoc, og vinstokkene vokser på de solrige, forrevne bjergskråninger syd for Montagne Noire. Alle vinmarker ligger i en højde på 200 til 400 meter. Den fantastiske udsigt deroppe fra er yderst betagende! Du kan se hele den pyrenæiske bjergkæde mod syd, Massif Central mod nord, og den berømte by Carcassonne blot et par kilometer væk.

Gå til Chateau de Pennautier's website

Château Paradis

Beliggende imellem Mount Sainte Victoire og Luberon, dækker det 50 år gamle Chateau Paradis, et areal på beskedne 30 hektar i hjertet af Provence. Ejerne Xavier og Odile Thieblin har en stor kærlighed til dette unikke område, og det fantastisk terroir her findes for bestemte typer vine, især de klassiske rosévine, som området fortjent er så kendt for. De unge Michel Tardieu og Philippe Cambie har både ansvaret i markerne og i kælderen. Vingården bliver år efter år nævnt i den toneangivende franske vinguide 'La Revue des Vins de France' for deres respekt for det lokale terroir og klassiske vine.

Gå til Chateau Paradis' website

Château Soucherie

Château Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen mod floden Layon. Her lige syd for byen Angers og langs med Loire-dalen finder man et unikt terroir for især Chenin Blanc, men også for Cabernet Franc i Anjou. I dag står Roger Beguinot i spidsen for Soucherie, med den unge Thibaud Boudignon som ansvarlig for Soucheries overgang til 100% økologisk drift.

De 36 hektar er hovedsageligt beliggende i Coteaux du Layon, Anjou og en smule i Savennieres. Château Soucherie hører i dag til den absolutte elite i dette lille kultområde.

Gå til Château Soucherie's website

Château Vieux Taillefer

I 2006 skiftede Chateau Vieux Taillefer ejere. De nye ejere på den lille ejendom er Catrine og Philippe og deres 4 børn. Hvor Taillefer før var garant for klassisk Bordeaux, så er stilen fra 2006 og frem en helt anden. Catrine og Philippe er begge store beundrere af vinene fra Bourgogne og er derfor meget inspireret af den stil. Taillefer har 3,8 hektar fordelt på to vinmarker og de laver derfor to vine med hver deres terroir. Catrine er uddannet vinmager i Bourgogne og har arbejdet 10 år hos Chateau Petrus i St. Emilion, Bordeaux. Generelt om de nye vine fra Taillefer kan der siges, at de er mere let drikkelige og indsmigrende end Bordeaux normalt er i sin ungdom. Forbilledet i Bourgogne er ikke til at tage fejl af. Hos Chateau Vieux Taillefer arbejdes så vidt det er muligt efter økologiske foreskrifter og egetræsfadene til kælderen købes hos de samme bødkere, der f.eks. også leverer fade til Armand Rousseau og Domaine Romanee Conti. Chateau Vieux Taillefer er en kommende stjerne på himlen over Bordeaux. Der laves kun ca. 18-20.000 flasker hvert år.

Gå til Chateau Vieux Taillefer's website

Chocolates Valor s.a.

I 1881 startede Valeriano López Lloret arbejdet som chokolademester. 10 år senere overtog hans søn den lille familieforetagende. Valor har siden hen været i rivende udvikling, sidst med åbning af deres nye fabrik i 1990, som allerede i 1995 blev udvidet med 9.000 kvm. I chokoladebranchen er det meget vigtigt at kunne styre hele processen fra start til slut. Hvilket vil sige, at det bedste resultat opnåes ved at købe kakaobønnerne fremfor at købe færdiglavet kakaomasse. Valor er en af de eneste chokoladeproducenter i Spanien som køber bønner og selv laver kakaomasse. Bønnerne købes i Gana, Ecuador, Panama og Brasillien og vælges ud fra aroma, fedtindhold og smag. Til de chokoladetyper der indeholder mandler, bruger Valor en speciel type store spanske mandler "Almendra Marcona Mediterránea" som dyrkes i Spanien i middelhavsområdet og anses for at være den bedste og dyreste mandel i verden.

Læs mere om Valor

Clos Bellane

Clos Saint Pierre

Carole og Pierre Perveyrie etablerede domænet i 2009, hvor de købte 10 ha. vinmarker i den nordlige del af appellationen (lieu-dit Cabrieres).

Parret har rettighederne til det historiske navn, idet domænet med navnet Clos Saint Pierre blev grundlagt i 1926 af en dengang fremtrædende vinbonde i byen, Prosper Quiot. Fra 2012 er markerne certificeret biodynamiske.

Læs mere om Clos Saint Pierre her

Cobb Wines

Ross Cobb er allerede en legende i Sonoma Coast. Efter i flere år at have haft ansvaret for vinene på Flowers og Wiliams Selyem, så begyndte han i 2001 at lave vin i ekstremt små mængder fra familiens gamle marker i Sonoma Coast. Mængderne er så små, at han samtidig har tid til at være ansvarlig vinmager på Hirsch Vineyards! Han høster allerede ved 22.5-23 Brix (meget lavt for området), udelukkende naturlig gæring, kun franske egetræsfade med lav toast, ingen filtrering og meget lavt brug af svovl. Cobb handler om terroir, finesse og ekstremt høj drikkeglæde. Ca. 120 flasker kommer til Danmark hvert år. Kontakt os for allokation af kommende årgange.

Læs mere om Cobb Wines

Comando G S.L.

Bag Comando G står Fernando García, som er et af Spaniens helt store vintalenter. Han har hurtigt kastet sin kærlighed på vinområdet Gredos, godt 100 km. vest for Madrid. I mellem 900 og 1.150 meters højde har han fundet flere gamle vinmarker med minimum 50 år gamle Grenache vinstokke. Et terroir rigt på granit, varme dage og meget kolde nætter har vist sig optimalt for Fernando Garcías jagt på det renest mulige udtryk af Grenache. I markerne arbejdes der biodynamisk, udelukkende ved håndkraft og tankegangen går igen i kælderen, hvor der udelukkende arbejdes med det naturlige gær, ingen filtrering og generelt en meget forsigtig tilgang hvor vinene selv får lov til at udvikle sig uden indblanding. Transparent, saftig, kølig og ren Grenache i verdensklasse - i sandhed unikke vine.

Læs mere om Comando G

Compañía Oleícola S.XXI S.L.

La Chinatas olivenolier er lavet af oliven fra Sierra de Gata-omegnen i den nordvestlige Cáceres-provins. Olien fra dette område har altid være kendt i Spanien for sine fine kvaliteter. Den har en blød frugtrig bouquet og er mild i smagen.

Læs mere om La Chinatas

Conservas El Chaval S.L.

Beliggende i hjertet af Navarras bedste landbrugsområde, Conservas El Chaval blev etableret i 1949 og grøntsagerne tilberedes også efter gode gammeldags opskrifter og uden tilsætningsstoffer. Det er dog nødvendigt at bruge den moderne konserveringsteknik for at tilsikre en høj kvalitet.

Læs mere om El Chaval

Conservas Ortiz, S.A.

Bernardo Ortiz de Zárate startede Conservas Ortiz i Ondarroa (Baskerlandet) i 1891. Fem familiegenerationer har siden udviklet foretagendet, som forarbejder lækker fisk fra Biscayabugten.

Læs mere om Conservas Ortiz

Conti Zecca

NYT vinhus fra Syditalien - med flotte vine til skarpe priser. Bl.a. den populære Primitivo, som passer perfekt til den danske vinter!

Continuum

Robert Mondavi er en af de største berømtheder i vinverdenen og fik sat Californien (og særligt Napa Valley) på verdenskortet, med ikonvinen Opus One. Hvad mange måske ikke ved, er, at hans søn og børnebørn også producerer vin i verdensklasse. Hans søn, Tim Mondavi, er vinmageren og den kreative kraft bag alle aspekter af Continuum Estate i Napa Valley, og de to børnebørn, Carlo og Dante Mondavi, er vinmagerne på RAEN Winery, hvor de ved Sonomas kølige stillehavskyst udlever deres pinot-drøm.

Continuum er på kort tid blevet Napa Valley's nye store stjerne. Vingården er grundlagt af Mondavi-familien, der efter salget af Robert Mondavi Winery for over 6 mia. kr., har lagt al energien (og pengene) i at lave den bedst mulige vin i Napa Valley. Med salget af Robert Mondavi Winery, inklusiv den berømte vinmark 'To Kalon' i Napas flade dalbund, var familien tvunget til at se verden med nye øjne. Stærkt inspireret af Bourgogne, hvor Grand Cru markerne altid ligger på skråningerne, valgte de Pritchard Hill på Napas østlige, vestvendte, skråning i 500 meters højde, og hvor naboerne hedder Colgin, Bryant Family og Dalla Valle. Vinmarken ligger over tågen og jordbunden er vulkansk og kun halvanden meter dyb. Alt sammen valg der er med til at gøre udbyttet lille og give druerne flere lag og større kompleksitet. Tim Mondavi, der i 30 år havde ansvaret for Opus One, er vinmageren og de producerer kun én vin - Continuum. Første årgang var 2005 og vinen har på få år placeret sig blandt den absolutte elite i Napa Valley.

Robert Parker Jr.:

"It will be difficult to improve upon as it borders on perfection."

Læs mere om Continuum Estate

Copenhagen Chocolate Facto Aps

Costantino Agr. Azr.

Costantinos marker er placeret i den nordvestlige del af Sicilien, mellem 250 op til 600 meter over havets overflade, og her modtager vinene en masse kølige vinde fra havet. Markerne er rige på ler, kalk og granit, der er med til at give friske og mineralske vine. De arbejder økologisk i markerne, gæring ved det naturlige gær og generelt ønsker de at intervenere mindst muligt i processen fra mark til flaske. Costantino har de senere år placeret sig i toppen af hierarkiet på Sicilien, når det kommer til vine, der er tro mod øens traditioner til fornuftige priser.

Læs mere om Costantino

Costers del Siurana

Vinhuset blev grundlagt af Carles Pastrana og Mariona Jarque i 1987. De ankom til området i slutningen af 70'erne og var som moderne pionerer med til at starte bølgen om "de nye Priorat vine". Målet var at lave vine i stil med de gamle vine, som karteuserkloster Scala Deis-munke lavede efter dets stiftelse i d. XII århundrede. I 1991 fik Carles Pastrana sin vin Clos de L'Obac 1989 optaget på bladet Slow Foods liste over verdens bedste vine. Det markerede et gennembrud for Priorat og siden er områdets vine blevet stadig mere efterspurgte - med Clos de L'Obac blandt de mest populære!

Læs mere Costers del Siurana

Cristina Colomer Bernat

Familien Colomer har produceret cava og vin i 3 generationer. Producenten er kendetegnet ved et familiedrevet vinhus etableret i år 1943 og beliggende i byen Sant Sadurni d?Anoia, midt i Penedés regionen. Det er en meget begrænset produktion, med fokus på høj kvalitet.

Læs mere om Caves Colomer

Diamond Creek Vinyards

"You Could Easily Make the Case That Diamond Creek is the Finest Producer of Cabernet Sauvignon in America" - Pierre DuMont, wine writer

Læs mere om Diamond Creek

Dog Point Vineyard

Folkene bag Dog Point er legender i den New Zealandske vinverden.

Ivan Sutherland og James Healy byggede Cloudy Bay op og var dermed med til, at sætte New Zealandsk vin på verdenskortet. De trak sig ud i 2002 for at skabe deres egen lille vingård hvor de kunne være mere ”hands on” på vinene.

Grundlaget for vinene er verdens største økologisk certificerede vinmark, hvor Ivan og James bruger de bedste druer selv og sælger resten til andre af områdets bedste vingårde. Alt hos Dog Point er økologisk, håndhøstet (som de eneste i Marlborough) med markant lavere udbytte end normalt, gæret på det naturlige gær og vinene frigives senere end normalt for området pga. den høje kompleksitet. Vinene laves efter ’less is more’ princippet - rene, stringente og saftige vine, man ikke kan undgå at blive glad over når man har dem i glasset.

Håndlavede vine fra NZ:

"Nogle af New Zealands bedste vine kommer fra vingården Dog Point, hvor de to familier Healy og Sutherland fremstiller cirka 40.000 flasker om året. En lille vingård, altså, men med "håndlavede" og meget dejlige vine."

- VinAvisen, Oktober 2010

Læs mere om Dog Point

Domaine Barmes Buecher

Domaine Barmès Buecher er beliggende i Wettolsheim, en af de største byer i Alsace.

Domaine blev skabt i 1985 af Geneviève Barmes (født Buecher) og Francois Barmès med vinmarker, der havde været i familien siden det 17. århundrede. I 1995 konverterede Domainet til biodynamik og i 1998 blev de certificeret. Fra 2002 har de været medlem af Biodyvin. Francois døde i 2011, og siden da har børnene Sophie og Maxime i samarbejde med Geneviève overtaget alt arbejdet på Domainet.

Deres filosofi er, at en flaske Barmès Buecher (som er resultatet af nøje tilrettelagt arbejde, der finder sted dag og nat 365 dage om året) skal vise det sandeste og reneste udtryk for hver enkel druesort.

Gå til Barmés Buecher's website

Domaine Blain

Domaine Christophe Pichon

Christophe Pichon overtog det lille familiedomæne i 1991 og har siden via opkøb af eftertragtede marker udvidet de tilhørende marker til i dag at eje 4,7 hektar i Condrieu, 4,4 hektar Saint Joseph, 3,9 hektar i Côte Rôtie og ca. 30 hektar IGP Viognier.

Christophe har altid jagtet et elegant udtryk af især Saint Joseph og Côte Rôtie, hvilket f.eks. ses i at vinene ofte ligger på 12,5% alkohol. Her arbejdes økologisk i markerne, der bruges kun heste til at pløje og der bruges kun vildtgær i kælderen.

Vinene fremstår rene, saftige og er naturligt skabt til at komplementere udsøgt gastronomi.

Domaine de la Cote

Domaine de la Côte består af 6 vinmarker spredt ud over ca. 20 hektar på den vestlige grænse for Sta. Rita Hills. Jordbunden er 25 mio. år gammel kiselholdig (silex) jordbund, beliggende 3-400 meter over Santa Ynez floden og kun 5-6 km. fra Stillehavet. Alt dyrkes biodynamisk og mellem 7000-12.000 vinstokke pr. hektar. På trods af at markerne ligger indenfor et lille område, så gør især den tætte beliggenhed på Stillehavet, at hver lille mark har et helt unikt terroir. Bag dette lille kultvinhus står nogle af Californiens største personligheder - Rajat Parr og Sashi Moorman. Tilgangen i kælderen er minimalistisk, bl.a. ingen brug af svovl før efter malolaktisk gæring, ingen filtrering og minimalt brug af nye fade. Her hersker stor brug af hele drueklaser (ofte 100%), hvillket bl.a. er med til at give en fantastisk syre og vinene et let frisk urtet præg. Ultra kølig Pinot Noir i små mængder, så kontakt os for mulig allokation af ny årgang.

Læs mere om Domaine de la Cote

Domaine Didier Dagueneau SarL

Domaine du Trapadis

Domaine du Trapadis historie går helt tilbage til 1850, men siden 1996 har Helen Durand haft hele kontrollen over domainet.

Domainet er beliggende i Rasteau, og drives økologisk. Domaine du Trapadis laver flotte vine med race og med stor respekt for områdets terroir. De har beplantet 23 hk og vinstokkene er i gennemsnit 35 år. Helen Durands fik allerede sit internationale gennembrud med årgang 1998, og er blevet rost til skyerne af både La Revue du Vin de France og Robert Parker, der kalder Helen Durand "one of the up and comming stars of Rasteau".

Gå til Domaine du Trapadis' website

Domaine Paul Kubler

Vinhuset Paul Kubler drives i dag af tredje generation Kubler, Philippe Kubler, siden familien overtog vingården i 1947. Vingården er på 9 ha. og ligger i Soultzmatt i det sydlige Alsace. Philippe er en ung og visionær vinmager som har ændret husets stil til den mere "tørre" stil. Han er en ydmyg mand: "Jeg laver vin, som jeg synes Alsace-vin skal smage", siger han og bliver lykkelig, når han bekræftes heri af tilfredse kunder. Bemærk navnet, for her er en af fremtidens stjerner i Alsace!

René Langdahl Jørgensen fra magasinet gastro i artiklen "Et liv på syre":

"To andre mineralitetsryttere var Paul Kubler og selvfølgelig Trimbach, men der stopper sammenligningen også. Trimbachs vine er kropslige, fysiske og på den måde typiske alsaciske, men Kublers dansede ballet som Saar-vin. Philippe Kubler serverede Breitenberg i tre årgange, alle, men især 10'eren, kendetegnet ved raffinement, caipirinha-duft og tåtrippende svansen, og Breitenberg er ikke engang Grand Cru."

Gå til Paul Kubler's website

Domaine Tourbillon

Domaine Vacheron

Domaine Vacheron har igennem generationer holdt til i en kælder i den centrale del af byen Sancerre. De senere år er det fætrene Jean-Dominique og Jean-Laurent Vacheron, der har haft ansvaret for vinene. De har begge rejst udenfor Sancerre for at uddanne sig til vinmagere.

Mens Jean-Dominique tog til Chateauneuf du Pape, så har Jean-Laurent fået sin viniøse opdragelse hos Aubert de Villaine ved Domaine de la Romanee-Conti. De har også stået i spidsen for Vacherons overgang til biodynamisk vindyrkning, som vinhuset fik certifikat på i 2005. Vacheron har i dag 46 hektar og de er næsten alle domineret af flint med en undergrund af ler og sandsten. Næsten alle 46 hektar er beliggende tæt omkring Sancerre.

Domaine Vacheron tilhører allerede Sancerres elite og vil i de kommende år flytte grænserne for hvor stor vin man kan lave i Sancerre. Som Jean-Dominique udtalte i Revue de Vin de France: "We have not yet seen the sum of what one can do with Sauvignon in Sancerre". Det bliver for alvor spændende at følge Domaine Vacheron de næste mange år frem.

Domaines Lupier

Grundlagt i 2008 af ægteparret Eliza og Enrique Basarte og er på få år blevet kult. Udelukkende fokus på Grenache fra gamle vinstokke og ”hands-off” i kælderen.

Læs mere om Domaines Lupier

DRB Damien & Romain Bouchard

Bag DRB gemmer sig Damien & Romain Bouchard. Romain er økologisk vinavler i Chablis og hans bror Damien er uddannet ønolog. Druerne køber de fra gode bekendte, der alle ejer nogle af de bedste parceller på nogle af områdets bedste marker. Markerne dyrkes efter de biodynamiske principper. Vinificeringen sker i et hjørne af familien Pascal Bouchards moderne vinkælder. Druerne fra de enkelte marker blandes ikke, hver vin giver ekspressionen af sit eget terroir. Vinene filtreres kun minimalt, her bruges kun naturgær og eneste stabilisering vinene får er minimal tilsætning af svovl når vinene flaskes. 2009 var første årgang fra Damien & Romain og allerede nu er vinene særdeles eftertragtede. Årlig produktion på samlet ca. 12.000 flasker.

Læs mere om Pascal Bouchard

El Caserío de Tafalla

Konditor Jesus Ramírez grundlagde El Caserío de Tafalla i den spanske by Tafalla i 1940'erne. Fabrikken blev bygget med inspiration fra landhuset i Frankrig, hvor han lærte de for datiden mest innovative konfekture teknikker. Det oprindelige slik blev lavet af pinjekerner, som firmaet den dag i dag stadig er kendt for. Efterfølgende er andre produkter og slik tilføjet sortimentet. På grund af stigende produktion byggede de i 2007 en ny fabrik, helt identisk med den oprindelige, i industriområdet La Nava. El Caserío bruger 100% naturlige ingredienser, som er med til at opretholde den høje kvalitet, og de har de senere år tilføjet nye produkter som er glutenfri og sukkerfri.

Læs mere om El Caserío

El Sequé

Vinhuset blev overtaget af Artadi i 1999, og idag på ialt 40 ha. Hoveddruen er den lokale Monastrel, som står for 80%.

Læs mere om Artadi

Enter Sake Luxembourg SARL

Bag Enter.Sake står en af verdens mest berømste DJs - Richie Hawtin. Richie har rejst i hele verden som DJ og i særdeleshed i Japan, hvor han hurtigt faldt for den lokale Sake. Siden 2011 har han rejst rundt i Japan og besøgt de bedste små Sake bryggerier og udvælger Sake, som man ellers normalt ikke finder udenfor Japan. I 2014 blev Hawtin hædret af Sake Samurai Association of Japan, for sit store arbejde med at præsentere det bedste Sake rundt omkring i verden.

Mængderne er - som med alt top-Sake - yderst begrænsede, men Enter.Sake er en fantastisk mulighed for at få fingre i en kvalitet af Sake, man ellers normalt kun finder på de bedste restauranter i Japan.

Der frigives løbende små mængder frisk Sake fra Enter, så kontakt Laudrup Vin for nuværende lagerstatus.

Læs mere om Enter Sake

Evening Land

Grundlaget for Evening Land er en af Oregons mest legendariske vinmarker – Seven Springs Vineyard. Beliggende i Eola-Amity-Hills, på en østvendt skråning rig på jern og stenet vulkansk jordbund.

Tilplantet i 1984 af vin-pioneren Al MacDonald med hovedsageligt Pinot Noir, lidt Chardonnay og siden er der også plantet en smule Gamay. Marken har aldrig været kunstvandet, dyrket økologisk fra dag ét og i 2007 omlagt til biodynamik.

I 2012 overtog Rajat Parr og Sashi Moorman Evening Land og Seven Springs Vineyard og de begyndte straks at skære udbytterne ned og hæve kvaliteten til et endnu højere niveau. Med på holdet er også Ben DiChristina, der inden har arbejdet side om side med Manfred Krankl på Sine Qua Non. Konsulent på vinene er også Dominique Lafon!

Vinene gæres altid på det vilde gær, bruges af nye fade er minimal, ingen SO2 bruges før efter gæring og vinene filtreres ikke.

“A site long recogniezed as one of Oregon’s best.” – Harvey Steiman, Wine Spectator

Læs mere om Evening Land Vineyards

Ferrer Bobet

Ferrer Bobet er et af de mest kompromisløse projekter i den store vinverden. Bag står Sergi Ferrer og Raül Bobet. Sergi Ferrer er bl.a. manden bag Monvinic i Barcelona og Raül Bobet var i 15 år ansvarlig for den samlede produktion hos Torres og har i dag også det lille kultvinhus Castell d'Encus i 1000 meters højde i pyrenæerne. Det simple mål med Ferrer Bobet er at lave de bedst mulige vine i Priorat uden at skulle tænke på økonomien bag. Den kompromisløse tilgang til produktionen i både markerne og i vinkælderen kombineret med ekstreme investeringer i det nye vinhus gør at produktionen formentlig ikke i den første generation vil kunne give overskud. Den minimale produktion er baseret på druer fra 80-100 år gamle vinstokke beliggende højt på terasser, dyrket økologisk og generelt "hands-off" tilgang i kælderen. Druerne sorteres flere gange, gærer på det naturlige gær og lagrer i franske egetræsfade fra kun de bedste bødkere. Ingen filtrering og minimalt brug af SO2 ved flaskning. På trods af den ekstreme sortering af druerne m.m., så frasælges hvert år en del af fadene, da man ikke synes de lever op til den kvalitet, som de ønsker. I sidste ende betyder det at kun ca. 25.000 flasker frigives hvert år.

Robert Parker Jr. fra The Wine Advocate om vinhuset:

"Ferrer/Bobet is the future showplace of Priorat. No expense has been spared in the construction of a magnificent winery and in the planting of the vineyards. Sergi Ferrer-Salat is a young pharmaceutical tycoon with apparently a much greater interest in fine wine than drugs, while his partner Raul Bobet was the long-time winemaker at Torres. Ferrer-Salat makes it clear that his goal is to make the greatest wine possible without regard to whether he makes money. I'm not sure if Bobet would totally agree, but it appears that he is up for the challenge."

Læs mere om Ferrer Bobet

Finca Bacara

Finca Bacara er et nyt og spændende projekt i Jumilla. Et ungt hold af vinmagere med Santos Ortiz i spidsen har overtaget en gammel vinmark, udelukkende med Monastrell (mourvédre) vinstokke, der danner grundstammen i vingårdens production.

Der er varmt i Jumilla og Monastrell elsker varme, både for at opnå optimal modenhed, men det er også med at give nogle høje udbytter, uden at koncentrationen i druerne går ned.

Ambitionen på Finca Bacara er at lave friske vine, drevet af en intens frugt og som kan nydes unge.

Alt hos Finca Bacara dyrkes økologisk, det er dog endnu kun vinen 3015 der er certificeret. Generelt arbejdes der i dette projekt med den største respekt for naturen og man går meget op i genbrug m.m. At det er unge og dynamiske folk der står bag, afspejles også i de utraditionelle etiketter!

Er man til vine med +14% i alkohol, pakket med intens frugt og silkebløde tanniner, har vi aldrig smagt større vin til så moderate priser!

Læs mere om Finca Bacara

Flli. Barale di Sergio Barale

Vinhuset Azienda Agricola Fratelli Barale blev grundlagt i 1870 af Francesco Barale, dengang allerede ejer af Barolo-vinmarker i Castellero, Preda, Bussia og Costa di Rose områder, hvor produktionen af de velkendte Langhe vine, især Barolo, begyndte.

Den nuværende indehaver, Sergio Barale, ejer 20 ha. af de prestigiøse vinmarker beliggende i de idylliske Langhes bakker. Familien Barale bor stadig i det oprindelige familiehus.

Gå til Azienda Agricola Fratelli Barale's website

Foley Family Wines

Bill Foley er manden bag Foley Family Wines. Han har de sidste 15 år opbygget en imponerende portefølje på over 10 vingårde i den absolutte top på vestkysten i USA og New Zealand. Hans kærlighed til vin omhandler dog ikke kun kostbare og dyre vine; han producerer også gode solide vine i et prisleje, hvor alle kan være med. Det er vinene fra Discoveries og Lost Angel flotte eksempler på - alle vine fra det kølige Sonoma County i Californien. I samarbejde med ishockeylegenden over dem alle, Wayne Gretzky, producerer de også to topvine fra Sonoma County af winemaker Mark Lyon. Gretzky var i 90'erne stjernen hos Los Angeles Kings, og projektet er tæt tilknyttet The Wayne Gretzky Foundation, der støtter unges mulighedfor at dyrke ishockey i fattige områder. En stor del af overskuddet fra produktionen går hvert år direkte til fonden.

Læs mere om Foley Familiy Wines

Fontaine du Clos

Franz Haas S.r.l.

Franz Haas har siden 1880 produceret vin i de samme gamle kældre i Bolzano og vinhuset er stadig familieejet.

Vinhuset ejer over 50 hektar vinmarker, alle beliggende på skråningerne på Cislon bjerget, mellem 240 og 800 meter over havets overflade. Fra 1982 til 1986 gennemgik Franz Haas en stor omvæltning, da de bl.a plantede mange af vinmarkerne om med fokus på lavere udbytte, højere koncentration og der blev også plantet druevarianter, som ikke var set før i området. De sidste 10 år er markerne blevet dyrket økologisk (ikke certificeret).

Franz Haas er især kendt for sine hvidvine, der kan have en stålsat mineralitet og syre som de bedste vine fra Østrig og Tyskland, kombineret med en forførende aroma. De sidste 10 år har man dog også for alvor vist, at man i Alto Adige har et fantastisk klima til Pinot Noir og deres Schweizer Pinot Noir har opnået de magiske 3 glas i Gambero Rosso.

"There are big-picture wineries that present wines in broad brush-strokes. And, there are detail-minded estates. Franz Haas brings attention to the smallest characteristics and the estate wines always present the best side of cool-climate, high-altitude winemaking. Much of what defines Alto Adige wine (the pristine mountain aromas, focused mouthfeel and bright acidity) was first brought to world attention by Franz Haas. You can always count on Franz Haas for quality" - Monica Larner, The Wine Advocate 2014

Gå til Franz Haas' website

Gonzalez Byass s.a.

Fra topproducenten Gonzalez Byass, som blev etableret i år 1838 og er i dag en af Spaniens førende producenter, bl.a. af produkterne Tio Pepe Sherry, Soberano Brandy, vineddiker og bordvine

Læs mere om Gonzalez Byass

Grace Wine Company

New Zealandske Angela Osborne har en helt særlig kærlighed til Grenache. Druen dyrkes ikke i New Zealand, så i sin jagt på det perfekte terroir for Grenache, var hun forbi både det sydlige Australien, det sydlige Frankrig og det nordlige Spanien, men hun endte i det sydlige Californien - Santa Barbara Highlands. De to marker bliver dyrket biodynamisk og tilgangen i kælderen er "hands-off". Ingen kunstig gær, minimalt SO2 efter gæring og ved flaskning (under 30 mg totalt), ingen klaring og filtering. Stilen er grenache med finesse og elegance - som en californisk Rayas. Angela Osborne har på meget få år fået et kultfølge blandt toppen af de amerikanske sommelierer og nu er vinen i Danmark. Den totale produktion er årligt under 1.000 kasser.

Læs mere om Grace Wine Company

Grandes Vinos y Vinedos S.A.

El Circos vine bliver lavet i lille område Cariñena, beliggende lige syd for Zaragoza. De mange forskellige jordbundsforhold og markerne er beliggende mellem 300-900 meter over havets overflade. Dette gør Cariñena til et område, hvor man kan dyrke mange forskellige druesorter. Bag El Circo står Grandes Vinos, som er et kooperativ, der i dag har over 1/3 af områdets vinmarker. Et bredt udvalg af hele områdets forskellige terroirs gør dem i stand til at producere gode vine i alle prisklasser. Markerne/produktionen er ikke certificeret, men markerne er dyrket uden sprøjtemidler m.m. - det er ganske enkelt ikke nødvendigt i dette varme klima. El Circo er et godt eksempel på hvorfor mange af verdens førende vinkritikere ser Spanien som det vinland, der leverer de bedste vine til prisen!

Læs mere om Grandes Vinos

Grochau Cellars LLC

Grochau Cellars blev grundlagt i 2002 af Kerri og John Grochau. John har bl.a. en baggrund fra Brick House Wines, hvor han lærte om fordelene ved biodynamisk og økologisk tilgang i markerne og kælderen. Grochau Cellars arbejder som man kender det fra de små negocianter i Bourgogne. De køber deres druer fra små lokale vinbønder (biodynamiske eller økologiske) fra nogle af Oregons bedste vinmarker. Tilgangen i kælderen er "hands-off", dvs. gæring på det naturlige gær, minimalt med nye fade, ingen filtrering og minimalt brug af SO2 ved flaskning. Saftige og rene vine der udtrykker det kølige klima i Oregon på fineste vis til fornuftige priser.

Læs mere om Grochau Cellars

Grup Unexporc s.a.,

Læs mere om Batalle

Hanzell Vineyards

Grundlagt i 1957 af ambassadør J.D. Zellerbach, beliggende på en over100 hektar stor naturgrund på Mayacamas Range med udsigt over Sonoma by. J.D. Zellerbach var i flere år bosiddende i Europa, hvor han især faldt for vinene fra de bedste domainer i Bourgogne. Designet på vinhuset fra 50'erne er inspireret af Clos de Vougeot slottet i Bourgogne. Dette er i sandhed et af Californiens mest ikoniske vinhuse, ikke kun historiske, men også på kvaliteten. Ejendommen er aldrig blevet udvidet og fokus har altid været at lave nogle af verdens bedste vine på Chardonnay og Pinot Noir. Hanzells vine er berømte for deres evne til at lagre. Gode årgange af Chardonnay og Pinot Noir der holder nemt 20-25 år og udvikler en dybde og kompleksitet som kun de største Bourgogner kan måle sig med. Hanzell hører hjemme i alle vinkældre indeholdende verdens største vine.

Geoff Kruth, Master Sommelier:

"Hanzell is an icon of California wine and inseparable from the history of American Pinot Noir and Chardonnay - and remains to this day, a benchmark for typicity and longevity."

Eugine Jardin, Master Sommelier:

"California can stop looking for its Grand Cru Vineyards - Hanzell is it."

Læs mere om Hanzell

Herbert Zillinger

Traditionen for vinproduktion i familien Zillinger går tre generationer tilbage. Vingården er beliggende i det sydlige Ebenthal nord for Wien i vinregionen Weinviertel. Siden Herbert i 1998 kom retur fra ønologskolen i Klosterneuburg har han stået med ansvaret for husets vine. Stilen er rank, stringent og der er fokus på at skabe vine, der er nemme at nyde. Zillinger er altid garant for fantastisk pris/kvalitet forhold. Officiel medlem af 'biodynamic winemaker’s association respekt-BIODYN' siden marts 2017.

"The real discovery as far as I am concerned is Herbert Zillinger, whose whites are exceptionally good."

- Jancis Robinson, MW, Maj 2015

Link til Zillinger's website

Il Borro Srl. Wine Division

Il Borro landsby og landejendom har været ejet af modeskaberen Salvatore Ferragamos familie siden 1993 og er beliggende 40 minutters kørsel syd for Firenze. De har stået for en omhyggelig genopbygning af middelalderens by og tilhørende bygninger, så det i dag fremstår fantastisk smukt og eksklusivt. De driver såvel vinhus som hotel på adressen.

Vinhuset, samt tilhørende hoteller og agriturismo, har et samlet areal på 700 ha. Der har været dyrket vin på Il Borro siden 1760 og Il Borro årgang 2009 fik hele 94 point af Robert Parker.

Gå til Il Borro's website

Il Rosmarino srl

Luisa Petrelli er medlem af Det Italienske Kogekunstakademi og har arbejdet for flere italienske vin- og gastronomiblade. I 1991 købte hun en gammel gård i Ligurien ved Portofino med en pragtfuld udsigt til Tigulliobugten. Ejendommen har navnet ""Rosmarino"" efter alle de rosmarinplanter som vokser på stedet. Til gården hører der en olivenlund på 1000 oliventræer der i 1995 inspirerede Luisa til at lave hendes egen gourmetolivenolie. I 2000 tilføjede Luisa fem specialiteter fra Ligurien til sortimentet og lidt senere kom den hjemmelavede pasta. Luisa har den filosofi at hun udelukkende vil sælge de delikatesser som hun personligt kan lide at bruge i sit eget køkken.

Læs mere om Rosmarino Farm

Interbrands Denmark Aps

Isaac Cantalapiedra

Det var helt tilbage i 1949, at Heliodoro Cantalapiedra plantede sine første vinmarker i Rueda. Hans søn Isaac overtog markerne, omlagde dem til økologi, men leverede stadig alle druerne til flere af de andre gode producenter i området. Først da sønnen Manuel vendte hjem i 2014, begyndte man at lave sine egne vine.

Grundlaget for vinene er i top, nogle af Ruedas bedste og ældste marker, dyrket økologisk med lave udbytter igennem mange år og med Manuels baggrund hos bl.a. Ossian, så potentialet giver sig selv. Familiens marker ligger i hjertet af Rueda omkring byen La Seca, alt dyrkes økologisk certificeret og her arbejdes også ud fra flere af de biodynamiske principper. Cantalapiedra er på meget kort tid blevet blandt Spaniens mest omtalte hvidvinsproducenter.

Da Cantalapiedra ikke altid følger de gamle regler for Rueda, er vinene kun klassificeret som Castilla y Leon.

Læs mere om Isaac Cantalapiedra

Jasper Hill Vineyard Pty Ltd

Vinhuset Jasper Hill blev grundlagt i 1975 af Ron og Elva Laughton, der siden begyndelsen har dyrket og vinificeret vinene efter de biodynamiske principper.

Vingårdens to marker opkaldt efter døtrene Emily og Georgia er især dedikeret til især Shiraz. Georgia's Paddock på 12 hektar er domineret af Shiraz og Riesling med udbytter ned til 2 tons pr. hektar. Emily's Paddock på kun 3 hektar består hovedsageligt af Shiraz og ca. 5% Cabernet Franc.

Samtlige vinstokke er podet på markernes originale vinstokke for at bevare det originale og rene terroir, som markerne har. Jordbundsforholdende i Heathcote er særligt domineret af de over 500 mio. år gamle Cambrien-sten som bidrager til vinenes intense frugt og kølige mineralitet. Vinene hos Jasper Hill laves efter princippet om minimal indflydelse fra vinmagerens side. Det handler om at udtrykke terroir og frugt fra lige præcis det sted, hvor vinstokkene har vokset. Der bruges derfor også kun det naturligt fremkommende gær og ved lagringen på egetræsfade benyttes kun 20% nye fade af en blanding af amerikansk og fransk eg. Malolaktisk gæring fremkommer af sig selv under lagringen i fadene og vinene filtreres minimalt inden de tappes på flasker.

Vinene fra Jasper Hill har en ekstrem holdbarhed. Riesling fra Georgia's Paddock viser efter 10-15 år i flasken stadig noter af citrus, god syre og høj kompleksitet. Shiraz kan også med fordel gemmes 10-15 år. The Wine Advocate smagte i juni 2011 en Geogia's Paddock Shiraz 1994 og gav den 98 point med ordene: "has plenty of life left and should continue to cellar to 2020+" og skrev i samme ombæring "whether it's down to this very special rift of dirt or not, these wines are simply incredible."

Læs mere på Jasper Hill's website

Jordan Vineyard & Winery

Jordan Estate er det tætteste man i Californien kommer på et klassisk vinslot fra Frankrig. Dækkende over 70 hektar hvor der udover vin bl.a. er en olivenplantage, dyrkes grøntsager og ikke mindst er en fantastisk restaurant. Her laves to vine, begge kraftigt inspireret af Frankrig. Chardonnay og Cabernet Sauvignon med klar inspiration fra Bourgogne og Bordeaux. Her bruges hovedsageligt franske egetræsfade og elegancen i vinene vægtes højere end tung koncentration og sødme. Vine med fornemt potentiale i kælderen og elegancen gør vinene oplagt i selskab med gastronomi på højt niveau.

Læs mere om Jordan Estate

Joselito

Joselito er er kendt som 'Verdens bedste skinke'. Joselito kontrollerer 170.000 ha jord/skov i det sydvestlige Spanien, hvor sortfoldsgrisene går og hygger sig, i ca. to år og spiser agern, som falder ned fra træerne. Joselisto går ind for stærkt ind for at beskytte miljøet og planter 70.000 egetræer årligt.

“JOSELITO is my life.”- Ferràn Adrià / Restaurant El Bulli

“JOSELITO is the most wonderful ham in the world, the same as Joselito personally.”- Juan Mari Arzak / Restaurant Arzak

“I discovered the best ham in the world when I visited JOSELITO’s house” - Oriol Doménech / Dom Pérignon champagne Ambassador in Spain

Vi sælger også hele skinker, salchichóner og chorizoer fra Joselito. Ring til kontoret på tlf. 44 84 80 86, hvis du er interesseret og vil høre mere.

Læs mere om Joselito

Justinos Madeira Wines

Etableret i 1870 og er i dag øens mest kendte producent af Madeira, bl.a. takket være et stort lager af gamle fade med vin af højeste kvalitet. Efter store investeringer i 90'erne produceres vinene i dag under moderne forhold og har været med til både at løfte mængden og kvaliteten af vinene. Stilen er helt klassisk og et perfekt bevis for disse unikke vines personlighed og ikke mindst den særlige metode Madeira vinene er lavet på.

Læs mere om Justinos Madeira

Kutch Wines

Jamie Kutch er historien om vinnørden, der satsede alt og udlever drømmen om at lave sine egne vine.

Med en fortid som børsmægler på Manhattan flyttede Jamie til San Francisco i 2005, hvor han de første seks måneder hjalp til hos kultproducenten Kosta Brown og samtidig fik lov til selv at producere små 1500 fl. Pinot Noir.

I 2006 fandt han sit eget lille sted, og på trods af, at det kun er små 10 år siden han startede, er han allerede i dag anset for absolut kult blandt Pinot Noir aficionados over hele verden. Hans "hands-off" tilgang til arbejdet i kælderen, det maniske fokus på arbejdet i marken og forkærligheden for hele drueklaser - bl.a. inspireret af forbilleder som Philippe Pacalet og Prieure Roch - har allerede givet ham et trofast publikum blandt topsommelierer i hele verden.

Antonio Galloni fra The Wine Advocate om Jamie Kutch:

"Jamie Kutch is one of the most thoughtful and introspective of California's generation of young, emerging producers…. It will be fascinating to see where Jamie Kutch goes next. One thing is clear - the road is wide open." "Everything, from bottle washer, barrel cleaner and sales, falls to Jamie Kutch as he is the only employee! The good news is that all five of these wines represent about 2,200 cases of high class Pinot Noir."

Læs mere på Kutch Wines website

La Pila Soc. Agr. Coop

Cooperativa LA PILA blev grundlagt i 1987 af 12 producenter fra Verona område med det formål at styrke kendskabet og salget af deres ris, nemlig Carnaroli og Vialone Nano. De oprindelige 12 virksomheder er nu 16 og en af dem udmærker sig ved at være producent af risfrø. Denne produktion garanterer alle Cooperativamedlemmer forsyning af udvalgte, sunde og modstandsdygtige frø af slagsen Carnaroli og Vialone Nano. Cooperativa LA PILA har modtaget fra EU Landbrugsmyndighederne bekræftelse til at stemple deres produkter med IGP mærke. IGP betyder GEOGRAFISK BESKYTTET OPRINDELSE.

Læs mere om LA PILA

Lieu Dit Winery

Liquid Farm

Lille ny kultproducent i Santa Rita Hills, Californien. Nikki og Jeff Nelson arbejdede begge indenfor vinbranchen i Californien, men vinene de drak til hverdag var ofte fra Europa, særligt hvid Bourgogne havde de en svaghed for. De lokale vine fandt de ofte for alkoholrige, fadpræget og drevet af fed gul frugt. Deres fokus er 100% på Chardonnay - og fra 2014-årgangen også en smule Pinot Noir + rosé.

Tanken var først, at der kun skulle laves en enkelt vin. Allerede i første årgang, der bestod af 4 fade, viste det forskellige terroir dog så forskellige karakteristika, at det blev til to vine og under 50 kasser af hver. I kælderen har man fra dag ét arbejdet ud fra en helt fastlagt filosofi, der bl.a. arbejder mod moderat alkohol, naturlig syre, gæring på naturligt gær, naturlig malolaktisk gæring, neutrale egetræsfade og generel "hands-off" tilgang til alt arbejdet. Alle druer kommer fra små vinbønder, der arbejder efter de økologiske principper. Liquid Farm er for alvor med til at vise den enorme diversitet, der er i det californiske vinlandskab.

Mængderne af disse vine er desværre meget små og vinene har allerede opnået et kultfølge i Californien.

Læs mere om Liquid Farm

Littorai Wines

Vinhuset blev grundlagt i 1992 af ægteparret Heidi og Ted Lemon, og med en beliggenhed i ”The True Coast” af Sonoma Coast er Littorai indbegrebet af koldklima Chardonnay og Pinot Noir fra Californien. Ted begyndte sin karriere med at tage en uddannelse til ønolog på universitet i Dijon i 1981. Siden arbejdede han bl.a. på Georges Roumier, Bruno Clair og Domaine Dujac. I 1984 var Ted den første amerikaner, der fik ansvaret for et af de prestigiøse vinhuse i Mersault, Domaine Guy Roulot. 8 år senere gik turen hjem, og i 1992 rejste Heidi og Ted langs vestkysten fra Seattle til Santa Barbara for at finde de perfekte forhold for Pinot Noir og Chardonnay, valget faldt på den kølige kyst nord for Californien. Littorai bliver drevet som et biodynamisk landbrug, hvor de f.eks. selv producerer al den kompost, der bliver brugt i markerne. Der bliver kun brugt det naturligt fremkomne gær på druerne og vinene filtreres kun absolut minimalt, hvis nødvendigt. Heidi og Ted er nærmest overfølsomme overfor høj alkohol i vinene og nuancer af overmoden frugt og laver vin i et terroir, hvor det ofte er lige på grænsen til at være for koldt til modning af druerne. Ted bryder sig ikke om ordet naturvin, da naturen i sig selv ikke kan producere drikkebar vin. På Littorai siger de "minimal intervention winemaking" og vinene fra Littorai er i sandhed noget af det smukkeste mennesket og naturen producerer sammen. Med en produktion på kun 4-5000 kasser årligt, hvor næsten alt bliver solgt via mailinglist eller på toprestauranter, så hører Littorais vine til de mest eftertragtede i Californien. Ted Lemon er kåret som 'Winemaker of the Year' by the San Francisco Chronicle i december 2010.

Antonio Galloni, The Wine Advocate #199 February 2012:

"I was totally blown away by the wines I tasted with proprietor Ted Lemon. These are some of the most refined, polished Chardonnays and Pinot Noirs being made in California today. I can't recommend the wines highly enough. Lemon describes 2009 as a mild season with prolonged bloom that resulted in considerable shatter and a high amount of shot berries. There was no real heat to speak of in September. The 2010s were harvested during the first two weeks of October, much later than the 2009s. I also tasted a handful of 2010 Pinots from tank that appear promising, even if stylistically they aren't as generous as the 2009s."

Læs mere om Littorai

Lost Angel Wines

Læs mere om Lost Angel

Lou Dumont Maison

Bag navnet Lou Dumont står japaneren Koji Nakada. Koji er uddannet sommelier og arbejdede i flere år på franske toprestauranter i Tokyo.

Hans kærlighed til vin og i særdeleshed Bourgogne trak ham til Frankrig, hvor han var i lære på flere prominente domainer i Côte de Nuits og siden uddannede sig til ønolog i Beaune. I 2000 kom de første vine til verden, og i 2003 gik drømmen om egen lille kælder i hjertet af Gevrey-Chambertin i opfyldelse for Koji. Hovedparten af vinene bliver lavet som negociant på købte druer baseret på lange kontrakter med gode bekendte der alle arbejder økologisk eller biodynamisk. De senere år er det lykkedes Koji at erhverve sig bl.a. et par fantastiske parceller i Premeaux Prissey med over 100 år gamle stokke (dyrket bio), lidt jord i Gevrey og i 2016 fik han også købt lidt jord i Marsannay.

Dette er klassiske, rene og charmerende vine, der smager af den appellation de stammer fra.

Gå til Lou Dumont's website

Louis Latour Maison

Det legendariske Domaine Louis Latour er beliggende i Aloxe-Corton og ejer i dag over 48 hektar i Côte d’Or. Fra Le Chambertin i nord til Chevalier-Montrachet i syd, ejer Louis Latour hele 27 hektar Grand Cru i Bourgogne. Siden grundlæggelsen i 1797 har huset været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden. I 1979 overtog Latour en vingård lidt længere sydpå i Ardéche og siden er også et af Chablis bedste og ældste huse – Simonnet Febvre – kommet under Louis Latours ejerskab. Alle steder går traditioner og innovation hånd i hånd, for at opnå bedst mulig kvalitet. Ingen vingård i Bourgogne leverer bedre kvalitet til prisen end Louis Latour!

Gå til Louis Latour's website

Maison Jean Fournier

Marc-Antonin Blain

Marc-Antonin Blain er søn af Jean-Marc Blain, en af de fineste producenter med base i Chassagne-Montrachet.

Inden Marc-Antonin overtager ansvaret for familiens domaine, er han begyndt at lave en smule vin selv i Chassagne (1,2 hektar som han har arvet fra sin farfar) og ikke mindst nede i Côte de Brouilly. Alt arbejde i marken foregår økologisk (lutte raisonnée), her hersker det naturlige gær og brugen af nye fade er på et absolut minimum.

Stringente og klassiske vine for deres appellation. Mængderne er nærmest mikroskopiske, så det er lidt af et lykketræf, at vinene som et af de få steder i verden kan fåes i Danmark!

Gå til Marc Antonin Blain's website

Mark Haisma

Efter i 10 år at have haft ansvaret for vinen hos kultvinhuset Yarra Yering, har Mark Haisma kastet sig over Bourgogne. Hos Yarra Yering har Haisma været i skole hos legendariske Bailey Carrodus, der om nogen har været med til at sætte scenen for, at der også i Australien kan laves nogle af verdens mest komplekse og elegante vine.

2007 er første årgang for Haisma i Bourgogne og debuten byder på en Bourgogne Rouge og en Gevrey-Chambertin. I årgang 2008 følger en Morey-Saint-Denis Premier Cru "La Risotte" og i 2009 venter der den første hvidvin fra Saint-Romain og ikke mindst to Grand Cru - Les Bonnes Mares og Clos de Beze. Antallet af flasker der bliver lavet er på alle niveauer meget lille. En af verdens dygtigste vinmagere har gjort sit indtog i Bourgogne!

Neil Martin fra The Wine Advocate om vinhuset:

"I know what you are thinking. You are thinking: I know that name. You would probably be correct because Mark was the winemaker at the revered Yarra Yering in Australia for many years. "So what's he doing here?" you ask. Well, Mark was bitten by the Burgundy bug for which there is no known antidote. He migrated to the region to set up a micro-negociant and released his maiden vintage made from contracted fruit back in 2007. And well received they were too, especially in the UK where he has built a loyal following based on an almost personal direct relationship fostered between winemaker and customer. You want a bottle of Mark's wines, then you virtually e-mail him directly, a policy that tends not to work quite so successfully at say, Domaine de la Romanee-Conti. But what you get with Mark is Burgundy at its most raw. You are at the coalface alongside the winemaker (not unlike Ray Walker at Maison Ilan.) His regular mail-outs are frank and do not gloss over the challenges that he faces as an "outsider" within this closed-knit community, though I should mention his mother is French and he speaks the language fluently.

But that is why people love Burgundy. Following the tasting, Mark and I went out for 'chicken and chips' at the local "Courtepaille". During our meal he came across as a typical Australian: chatty, very witty, candid, full of lust for life and moreover, a person who has quite literally put everything on the line to fulfill his passion.

Working out of a facility on the industrial side of Gevrey-Chambertin that he shares with another French winemaker, he prefers the spaciousness it provides rather than working out of expensive, cramped conditions in the village itself. And the bottle packaging is very clever: classic in style, beautifully presented and most importantly containing some finely crafted wine inside. One senses that Mark is still trying out new ideas, which is always a good thing, experimenting with whole cluster ferments, constantly seeking out old vines in less desirable locations. What this adds up to is a set of interesting wines made by an interesting person and to me it is no surprise that he has built such a loyal following. Quantities are very small, but then again, the prices can be very affordable."

Gå til Mark Haisma's website

Marques de Murrieta

Marqués de Murrieta er et helt særligt navn i Rioja.

Hvor vinene helt tilbage i tiden var af svingende kvalitet, udelukkende lavet til at blive drukket lokalt, så var det Luciano de Murrieta der i 1844 begyndte at tænkte kvalitet som den første i Rioja. Hans erfaring kom bl.a. fra at have arbejdet på nogle af de fineste slotte i Bordeaux.

I 1878 køber han ejendommen Ygay, hvor han grundlagde, hvad der i dag er et af de mest prominente vinhuse i Spanien. Fra de over 300 hektar der omkranser vingården, produceres der kun fem vine. Her er ingen Joven eller Crianza, niveauet starter højt ved Reserva og Gran Reserva og op til de ikoniske rødvine Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Glemmes skal heller ikke en lille produktion af en Spaniens største hvidvine - Capellanía.

Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, denne lille 12 hektar store vingård, der af mange anses for at lave Galiciens fineste hvidvine.

2016 vinder af 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'

Læs mere om Marques De Murrieta

Martinborough Vineyard

Martinborough Vineyard er en af de ældste vingårde i dette kendte Pinot Noir-område. Appellationen ligger i det sydøstlige Nordøen og der er tale om et "kold klima" område med lange somre, køligere nætter og lidt nedbør. Området Martinborough er meget lig klimaet i Bourgogne og Dr. Derek Milne etablerede sammen med 5 andre vingården i 1980 for at plante specielt Pinot Noir. I alt blev 8 hektar beplantet med ældre typer kloner af Pinot Noir. Specielt Abel-klonen blev vidt udbredt på vingårdens vinmarker. Denne klon stammede fra Bourgogne, men er sidenhen udviklet i New Zealand. Udover Pinot Noir plantes der også Sauvignon Blanc, Chardonnay samt Gewurtztraminer. Martinborough Vineyard råder i dag over 21 hektar vinmarker beliggende i det eksklusive Martinborough Terrace og har forpligtet sig til at beskytte miljøet og sikre ansvarlige vinavl og vinfremstillingsprocesser - bl.a. ved iværsættelse af ISO 14001 i 1998. Det er var Martinborough området der op igennem 80'erne og 90'erne udgjorde den største produktion af Pinot Noir indtil andre områder såsom Central Otago, Marlborough, Nelson og Waipara fik ordenligt gang i deres produktion. I dag er Martinborough Vineyard og Burnt Spur Vineyard slået sammen. Årlig produktion i alt er mellem 150.000 - 200.000 kasser af de forskellige varianter. I marts 2011 i Californien slog vinhuset med deres årgang 1998 bl.a. La Tache 1990 fra Romaneé-Conti i en blindsmagning, der havde til formål at finde verdens bedste Pinot Noir.

Læs mere om Martinborough Vineyard

MG SNC di MARCO GIACOSA

I et lille værksted i Alba producerer italieneren Marco Giacosa alle typer af hjemmelavet velsmagende pasta. For ham handler det ikke kun om tradition og lokale produkter, men lige så meget om kreativitet og innovation. Marco Giacosa udtrykker det selv på denne måde: “The language of food can arouse in us the same emotions that are felt in viewing a work of art, reading a poem, or listening to music... Pasta is my language.”

Læs mere om Pasta

Mombasa Club Gin

Mount Eden Vineyards

Grundlagt helt tilbage i 1943 af Martin Ray, da han købte en parcel på en bjergtop og plantede Pinot Noir og Chardonnay. Mere end 600 meter over Santa Clare Valley og oppe af en 3 km lang smal grusvej er dette i dag stedet hvor Mount Eden Estate er beliggende. I en tid hvor man blandede al vin troede Martin Ray fuldt og fast på kølige vine baseret på en enkelt druesort - Chardonnay, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon.

Mount Eden er i dag absolut kult, ikke kun af historiske grunde, men også fordi de producerer nogle af landets bedste og mest raffinerede vine. De arbejer i dag økologisk, alt gærer på det naturlige gær og dette er nogle af de mest langtidsholdbare vine fra Californien. Kontakt Laudrup Vin for allokation af de sjældne topvine!

Robert Parker Jr. om vinhuset:

"This iconic winery continues to offer wines with personalities and styles that set them apart (especially the estate wines) from just about anything else readers will taste from California."

Antonio Galloni om vinhuset:

"Mount Eden is one of the United States' great heritage estates. The Chardonnays and Pinots have a track record for aging spectacularly well. Mount Eden is always at or near the top of my list."

Læs mere på Mount Edens website

Mount Langi Ghiran

Mount Langi Ghirans vinmarker er smukt placeret mellem to bjerge i regionen Grampians i Western Victoria, og de oprindelige vinmarker blev plantet i 1870 af europæiske immigranter. De første marker med Shiraz-druen blev tilplantet i 1968.

Det kolde klima dér er unikt for vinene og specielt Shiraz-druen, der godt kan lide at tage sig tid til at modne og udvikle sin særlige peberagtige smag er en af grundene til at vinhusets marker er nogle af de sidste, der bliver høstet. Den sene høst og skyggepåvirkningen fra bjergene er medvirkende til at gøre vinene fra Langi helt specielle og meget karakteristiske.

Trevor Mast købte ejendommen i 1987 og solgte den videre i 2002 til familien Rathbone, som også ejer Yering Station.

Læs mere på Mount Langi's website

Mt. Difficulty Wines

Mt. Difficulty er en ung vingård i det nu meget berømte Central Otago vinområde, hvor klimaet med de mange bjerge er tørt og uden megen nedbør. Mt. Difficulty var et af de første vinhuse til for alvor at tage Central Otagos enorme potentiale som vinområde seriøst. Vingården blev grundlagt i 1992 og de ældste vinstokke er fra 1993. Første frigivet produktion var fra høsten i 1998. Vinmarkerne ligger i Bannockburn-dalen, som ligger lige syd for Cromwell på vej mod Queenstown, i et gammelt guldgraver-område fra 1880’erne. I dalen med de høje bjerge, som giver god beskyttelse, er vinmarkerne nordvendte eller placeret i bund af dalen. Fokus har fra starten været på Pinot Noir, men de sidste 4-5 år har især Pinot Gris og Sauvignon Blanc og Sauvignon Blanc også vist sig at præstere formiddabelt i det kølige Central Otago. Vinkritikerne har fra starten været begejstrede for vinene fra vinmager Matt Diceys hånd og de er nogle af de få Pinot Noir fra New Zealand, der for alvor er slået igennem på de bedste restauranter i Europa. Mt. Difficultys enkeltmarksvine er i dag blandt New Zealand absolut mest eftertragtede vine - mængderne er desværre små og kun 60 fl. af hver mark finder deres vej til Danmark hvert år.

The Wine Advocate om vinhuset:

"Founded in 1992 in Bannockburn, Central Otago, Mt. Difficulty has established itself as one of the premier Pinot Noir producers in New Zealand... the two white wines from Mt. Difficulty were very impressive."

Læs mere om Mt. Difficulty

Mt. Edward Wines Ltd.

Mount Edward er beliggende i Gibbston-regionen i Central Otago, ca. 25 kilometer øst for Queenstown. Central Otagos legendariske pioner indenfor Pinot Noir - Alan Brady - grundlagde vingården i 1997. Vingården er et personligt projekt og han ønsker kun at have en begrænset mængde særlig god Pinot Noir og Riesling, der reflekterer essensens af Otago-regionen. Vingården er omgivet af en smuk og storslået natur med både bjerge og søer. Den første Mount Edward vinmark - The Drumlin - ligger på den stejle bjergskråning ved siden af vingården og kræver hårdt arbejde og store visioner, de 30 graders hældning er en konstant påmindelse om, at intet godt kommer nemt. Alle vinmarker styres ved hjælp af Bio-Gro certificerede økologiske metoder og afspejler en traditionel og naturlig vindyrkning, som teamet på Mount Edward mener er afgørende for at kunne lave de allerbedste vine. Vingården drives i dag af de to partnere og vinmagere: Duncan Forsyth og John Buchanan. Mount Edwards vine er elsket over hele verden, lige fra Buckingham Palace i London til den berømte restaurant 'The French Laundry' i Napa Valley i Californien.

BioGro New Zealand Certificate of Compliance

Matt Kramer, Wine Spectator:

"How good are these Pinot Noirs? Damn good..."

Neal Martin, Wine Journal:

"Mount Edward continues to produce great Pinot Noir."

Læs mere om Mount Edward

Neudorf Vineyards

Neudorf Vineyards (Judy & Tim Finn) er en lille vingård der findes på top 5, blandt de New Zealandske vingårde.

Neudorf er ikke kun kendt for deres legendariske Nelson Moutere Chardonnay (af mange beskrevet som en af verdens fineste Chardonnayer, ofte sammenlignet med Montrachet og Corton Charlemagne), men også Riesling, Late Harvest Riesling, Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Vinene laves kun i mindre mængder og derfor kan det være et problem af skaffe disse.

Neudorf Vineyards blev etableret i 1978 og havde deres første vinhøst i 1981 med 18 tons druer, lidt mindre året efter. Derefter udvidede man og opkøbte druer fra andre vingårde i området eller Marlborough inden Neudorf's egne vinmark/er kunne producere tilstrækkeligt.

De første år foregik for lånte penge fra Judy's mor. For at få et bedre udbytte/kvalitet udtages hver anden række vinstokke og 2 nye rækker plantes istedet. Fra 3 meter til 2 meters afstand. Andre steder i NZ er man efterhånden nede på 1 meter mellem vinrækkerne. Neudorf Vineyards producerer ca. 6.000 kasser vin årligt, fordelt på ovennævnte vine.

“Neudorf is a superlative winery producing truly unique and complex wines” Robert Parker’s Wine Advocate 2011.

Læs mere på Neudorf Vineyards website

NW Wine Company LLC

Mouton Noir er startet i 2007 af André Hueston Mack, tidligere chefsommelier på The French Laundry i Californien og siden Per Se i New York. Det startede som et lille garageprojekt, der skulle forsyne små restauranter i New York med unikke vine fra Oregon. Mouton Noir drives som negociant, hvor André Hueston Mack køber druer fra små vinbønder i Oregon, som han har lært at kende gennem sine år som sommelier, hvor han konstant jagtede små unikke vine fra hele verden. I Europa har vinene indtil videre kun været tilgængelige på MonVinic i Barcelona, men nu kommer vinene til Danmark. Mouton Noir er også et livsstilsprojekt inspireret af bl.a. skateboarding, punk og hip hop, hvilket ses tydeligt i vinenes navne og etiketter.

Læs mere om Mouton Noir

Oliver Moragues

Projektet Oliver Moragues blev skabt med det formål at bevare og forbedre vinens tradition i Possessió Binicomprat, som er et af Mallorcas ældste godser, der kan dateres tilbage til år 1229. Genopretningen af de gamle vinmarker og stor hensyntagen til jord og miljø under vinfremstillingen forstærker og holder liv i den tradition og kultur, som er kendetegnende for gården.

Oliver Moragues råder over 7 ha. jord, der drives som økologisk jordbrug - dvs. uden brug af syntetiske pesticider og kemikalier - og det er blandt de røde druesorter Cabernet Sauvignon, Syrah og Melot, der bliver dyrket på markerne.

Læs mere om Oliver Moragues

Palacios Alimentación, S.A.

Embutidos Palacios S.A. er i dag en moderne, ISO-certificeret virksomhed, der startede som en beskeden familieslagteri. Palacios producerer uden tilsætningsstoffer for at opnå den bedste kvalitet. Man producerer pølserne efter traditionelle opskrifter i moderne omgivelser. Resultatet er et meget lækkert produkt som sælger rigtig godt både i Spanien og i resten af Europa.

Læs mere om Embutidos Palacios

Palliser Estate Wines

Palliser Estate Wines blev etableret i 1989 efter 2 vingårdes sammenslutning. Vingårdene havde samme stil og vinmarker ved siden af hinanden - og sammenslutningen betød i længden bedre vin, mere kvalitet samt større mængde og en mulighed for at gøre sig gældende internationalt. Palliser har nu 32 hektar vinmarker og er placeret ca. 70 km. nordøst for hovedstaden Wellington (nordøen) i en langstrakt nord-syd gående dal, hvis undergrund er meget lig Bourgognes og med et tørt klima. Palliser producerer klassiske vine, såsom Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Late Harvest Riesling/Botrytised Riesling, Noble Harvest Chardonnay og en Sparkling. De producerer også en vifte af lækre dagligdagsvine under navnet "Pencarrow". Palliser er blevet placeret blandt de 10 bedste vingårde i New Zealand og dette på kort tid. Bedøm selv, om det er lykkedes! The Associate Winemaker Pip Goodwin was the driver behind Palliser being the first winery in the world to be CEMARS certified.

Neil Martin fra The Wine Advocate om vinhuset:

"One of Martinborough's finest exponents, I think Palliser Estate deserve as much attention as the likes of Ata Rangi and Martinborough Vineyard because these wines deliver time and time again. Their Pencarrow range offers affordable entry-level wines that offer great value."

Læs mere om Palliser Estate

Parxet Gleva Estates

Parxet blev etableret i 1920 i Tiana, en lille by beliggende få km nord for Barcelona, da familien Suñol begyndte at lave 'methode traditionelle' mousserende vin i Mas Parxet.

Parxets vin blev hurtigt en succes i Barcelona området. I 1980 blev der bygget et topmoderne vinhus i Santa María Martorelles. Vinhuset er omringet af vinmarker tilplantet med de lokale Pansa Blanca-vinstokke. I 1990'erne udvidede Parxet ved at købe Bodegas Tionio i hjertet af Ribera del Duero, og siden Bodegas Basagoiti i Rioja.

Navnet Parxet er afledt af det franske ord "parchet" hvilket betyder "petit morceau de vignoble" eller lille vinmark. Et meget passende navn i et område som Alella, hvor der den dag i dag fortsat er mange små jordlodder.

Læs mere om Parxet

PiedraSassi

Kun godt 10 år har det taget Piedrasassi at nå toppen indenfor Syrah i Californien. Bag vinene står Sashi Moorman, mangeårig vinmager på bl.a. Sandhi Wines og Stolpman. Fokus er Syrah fra de mere kølige dele af Californien, med Ballard Canyon i øst og mod Santa Rita Hills og Arroyo Grande i vest. Udbyttet er altid ekstremt lavt og man høster tidligere end kollegaerne for at bevare den naturlige syre og holde alkoholniveauvet nede. I kælderen arbejdes udelukkende med det naturlige gær, ingen SO2 før efter gæring. Ofte afstilkes drueklaserne ikke og vinene lagrer i store fade for et bevarer den rene og friske frugt. Et sjældent bevis for at også mørke vine kan være friske, mineralske og saftige.

The Wine Advocate om vinhuset:

"Started in 2003, these brilliant wines are by Sashi Moorman (of Stolpman and Sandhi) and show laser-like focus and precision with racy mouthfeels."

The Wine Advocate om vinhuset:

"These are smoking efforts from winemaker Sashi Moorman."

Antonio Gallonie om vinhuset:

"Piedrasassi is one of my favorite wineries in California. Sashi Moorman has the magic touch."

Læs mere om Piedrasassi

Pierre De Segonzac sarl

Pietro Zanoni

Zanoni familien har i over 100 år dyrket vinmarker i Valpolicella-regionen og solgt druer til områdets bedste vinmagere.

Siden 1998 har familien dog selv produceret vin fra de 6,5 hektar. Pietro Zanoni har som den første i familien uddannet sig til ønolog og har bl.a. stået i lære hos den legendariske vinmager Dal Forno, der er pioner i Valpolicella indefor den moderne stil, hvor fokusset er på høj koncentration og ekstrakt.

Vinene laves med respekt for naturen efter de økologiske forskrifter og filosofien bag vinene bygger på, at vinene først og fremmest laves i marken og ikke i kælderen. Stilmæssigt læner Pietro Zanoni sig kraftigt op af sin læremester Dal Forno.

Gå til Pietro Zanoni's website

Pio Cesare SRL

Vingården blev grundlagt i 1881 af Pio Cesare som var blandt de første vinmagere i området til at producere og tro på det store potentiale i Barolo, Barbaresco og Barbera.

Familiens konstante fokus på absolut højeste kvalitet, har i den grad været med til at placere Piemonte på kortet over verdens bedste vinområder. Pio Cesare ejer i dag over 50 hektar vinmarker, der ligger i de mest eftertragtede områder.

Vinmarken "Ornato" i Barolo-regionen og vinmarken "Il Bricco" i Barberesco-området, anses for at være blandt områdets absolut bedste. Vingården styres i dag af 5. generation ved Pio Cesares oldebarn, Pio Boffa.

Under Pio Boffas kyndige hånd, er Pio Cesare for alvor trådt ind på den internationale vinscene og har f.eks. flere gange været på Wine Spectators Top 10 over verdens bedste vine.

Gå til Pio Cesare's website

Plantagenet Wines Pty. Ltd

De første vinplanter blev plantet i 1968 og Plantagenet var dengang de første, som plantede i Vest Australien. I 1975 lavede de deres første vin - det var Riesling og Shiraz.

Plantagenet har fundet deres egen stil og de laver unikke vine som bliver solgt over hele verden. Især deres Riesling kan blive meget gammel og deres Shiraz er "one of a kind" med masser af hvid peber i næsen og lidt Rhône-agtig i stilen.

Det milde og tempereret klima i Vest Australien er medvirkende til at deres vine opnår stor elegance og finesse. Plantagenets ønolog og Senior Winemaker er John Durham, som har en lang og seriøs vinuddanelse, herunder at supporte Chateau Margaux og Veuve Clicquot samt flere år i Italien m.m. "Gold Medal" ved Decanter World Wine Awards til Plantagenet Shiraz i årgang 2003, 2004 & 2005. Vinhuset er kåret som "5 star Winery" af den australske vinkritiker James Halliday i 2009 og 2010.

Link til Plantagenet Wines' website

Premium Acqua

Priorat Natur S.L.

Firmaet blev etableret i 1997 af to unge ildsjæle fra Priorat, som gerne ville kunne tilbyde deres kunder hjemmelavede produkter af høj håndværksmæssige kvalitet. I begyndelsen lavede de kun brændte mandler og hasselnødder i deres private hjem, med salg lokalt i området. Efterhånden blev produktionen udvidet til også at omfatte oliven, olivenolier, tomat- og græskarkompot m.m. og deres succes har ført til at de i dag eksporterer bl.a. til Europa og USA.

Læs mere om Priorat Natur

Quartz Reef Winery

Quartz Reef Vineyard ligger placeret i Central Otago regionen. Dette forholdsvis nye vinområde ligger spredt imellem Wanaka og Queenstown og Alexandra (3 kant på små 50 km). Quartz Reef blev etableret i 1994 med Pinot Noir-druen for øjet. Vinmageren Rudi Bauer (Østrigs født) kom tidligere fra Rippon Vineyard samt Giesen Wine Estate, foruden at han lavede vin for en del andre vingårde i Central Otago området. Kåret som årets vinmager i 1999. Rudi Bauer (halvpart ejer af vingården) har også et samarbejde med den Franske Champagne producent Chauvet (Epernay) for at producere en strålende Methode Traditionelle som får 4½ * i det årlige New Zealandske vinblad: Wine Annual 2001. Pinot Noir er dog Rudi's hjertebarn, den første som sælges i Danmark er hans 1999 (netop kåret til en guldmedalje i NZ). Quartz Reef har foreløbig en størrelse på 3 hektarer, men tager også Chardonnay druer fra en kontrakt vinmark i Marlborough, disse bruges til produktion af Chauvet vinen. De havde deres første vinhøst i 1996 og eksporter kun til Australien samt Danmark.

Demeter Certificate for Biodynamic Production and/or Processing

Læs mere om Quartz Reef

Queso Vicente Pastor Agrovipas

Læs mere om Vicente Pastor

Quesos del Casar, S.L.

Læs mere om Quesos del Casar

Quinta do Infantado

Quinta do Infantado har altid gået forrest med innovation indenfor denne meget historiske og konservative verden af portvin. De var blandt de første små vingårde, der selv begyndte at aftappe vinene på gården i 1979 - og de er blandt de første der for alvor implementere økologi i området. Ejet af Roseira familien siden starten af det 19. århundrede og beliggende i det lille Gontelho distrikt - kendt for nogle af de absolut bedste marker for portvin. Stilen er en smule atypisk - de jagter ikke sødme og ekstraktion, men søger efter balance, struktur og de er ikke bange for at give vinene et nærmest tørt præg. Her er portvin med terroir, renhed og en særdeles bred anvendelighed i forhold til gastronomi.

Læs mere om Quinta do Infantado

RAEN Winery

Robert Mondavi er en af de største berømtheder i vinverdenen og fik sat Californien (og særligt Napa Valley) på verdenskortet, med ikonvinen Opus One. Hvad mange måske ikke ved, er, at hans søn og børnebørn også producerer vin i verdensklasse. Hans søn, Tim Mondavi, er vinmageren og den kreative kraft bag alle aspekter af Continuum Estate i Napa Valley, og de to børnebørn, Carlo og Dante Mondavi, er vinmagerne på RAEN Winery, hvor de ved Sonomas kølige stillehavskyst udlever deres pinot-drøm.

Efter salget af Robert Mondavi Winery i 2004 hjalp Carlo og Dante Mondavi deres far, Tim Mondavi, med at grundlægge Continuum Estate, der på få år er blevet en af Californiens mest efterspurgte kultvine. Men det var primært Tims projekt - Carlo og Dante brænder for Pinot Noir. Efter at have søgt i flere år, lykkedes det dem, at finde de perfekte små parceller helt ude på Sonoma Coast, og navnet RAEN står for: 'Research in Agriculture and Enology, Naturally'. Det udtales som 'rain', da Carlo og Dante følger deres fars devise om at 'wine is basically rain'. De to brødre er meget optaget af bæredygtighed og har en 'hands off' tilgang i kælderen - f.eks. gærer druerne kun på det naturlige gær, og vinene lagrer gerne i neutrale egetræsfade og bliver ikke filtreret inden aftapning. Første årgang var 2013 og vinene er allerede blandt de mest eftertragtede i Californien.

Læs mere om RAEN Winery

Rathbone Wine Group Pty Ltd

Den første vingård i Victoria...

Yering Station er Victoria's første vingård placeret i 'hjertet' af Yarra Valley. De første vinstokke blev plantet i 1838 i dette område, hvor der ikke tidligere var dyrket vin. Denne historiske vinejendom blev købt af Rathbone-familien i 1996, som markerede begyndelsen på en ny æra med opførelsen af en state-of-the-art vingård og prisbelønnede vinturistmål.

Vingården råder over ca. 270 ha fordelt på 4 parceller med primært Pinot Noir og Chardonnay, men også med druer som Cabernet Sauvignon, Shiraz og Sauvignon Blanc. Som en familie-ejet vingård er Yering Station blevet anerkendt for sit store engagement i fremstilling af vin af topkvalitet.

Winemaker of the year

Vinhuset er kåret af den australske Turisme Awards 'Hall of Fame' for bedste Turisme Winery i 2006. Yering Station er kendt for at producere prisbelønnede vine af en kvalitet i verdensklasse, og er hædret med den prestigefyldte title 'Winemakers of the Year' på International Wine and Spirit Competition i London, 2004.

Den unikke beliggenhed med en fantastisk udsigt, smukt holdte haver og dramatiske arkitektur gør at Yering Station er kendt for at tilbyde en helhedsorienteret vin- og madoplevelse.

Læs mere på Yering Stations website

RUGGERI & C.

Lille topproducent med kun 10 hektar beliggende på de stejle marker i Valdobbiadene. Grundlagt af Donella Follador der fra starten af har sat respekt for naturen og det unikke terroir i højsædet. Vingården er selvforsynende hvad angår frugt, grøntsager, kød og her dyrkes især en masse forskellige urter, der bl.a. bliver brugt til medicin.

The Wine Advocate om vinhuset:

"I hold the wines of Ruggeri & C. S.r.l in the highest regard. Paolo Bisol and his team run an immaculate operation that extends from the vineyard to his high tech winery."

Læs mere om Ruggeri

Rutherford Wine Company

Morgen Bay Cellars er en familiejet vingård beliggende langs det berømte Silverado Trail i Rutherford AVA. Alt arbejde i marken forgår økologisk og de producerer nogle af de mest klassiske californiske vine med et fantastisk forhold mellem pris/kvalitet: Frisk og saftig Chardonnay uden fad, fadlageret Chardonnay med fedme, rank og struktureret Cabernet Sauvignon og ikke mindst intens og krydret Zinfandel!

Kåret som FAMILY OWNED WINERY OF THE YEAR IN 2012 af International Wine Competition New York.

Læs mere om Morgan Bay Cellars

San Leonino

I 2011 gjorde folkene fra legendariske Bertani deres indtog i Chianti. Den lille vingård San Leonino blev købt og efterfølgende er der investeret massivt i både kælderen og i markerne. Her dyrkes udelukkende Sangiovese på de perfekte sydvendte skråninger, lige syd for Castellina in Chianti. Ansvaret for det hele er lagt i hænderne på stjerneønologen Andrea Lonardi og resultaterne er allerede begyndt at vise sig i de nye årgange.

Priserne er yderst fornuftige, men vil utvivlsomt stige i de kommende år, da mange ser San Leonino som en af områdets kommende topproducenter.

Stilen er klassisk Chianti Classico - intense, men ikke tunge vine. Vine der komplementerer maden på tallerkenen og vine der kan holde mange år i kælderen, hvis man ønsker det.

Gå til San Leonino's website

Sandhi Wines

Sandhi Wines blev grundlagt i 2010 af sommelier Rajat Parr, Charles Banks (tidligere ejer af Screaming Eagle) og vinmager Sashi Moorman (Piedrasassi, Stolpman og Domaine de la Cote) De vil skabe elegant, finesserig og kølig Chardonnay fra Santa Barbara County. Dette sker både fra nye marker og legendariske marker som f.eks. Sanford & Benedict. Vinhuset arbejder kun med biodynamiske eller økologiske marker, druerne presses kun minimalt for at få den reneste saft, alt er gæret på det naturlige gær i gamle egetræsfade eller cementanke, lagring med minimalt nyt egetræ og vinene hverken klares eller filtreres ved aftapning. Alkoholen ligger altid mellem 12 - 12,5% og vinene har en elegance, saftighed og renhed som man normalt kun finder i de største vine fra Chablis og Côte de Beaune.

Jeb Dunnuck fra The Wine Advocate om vinhuset:

"These racy, energetic efforts are made by Sashi Moorman from their home base in Lompoc. Taking lightness to the extreme in some cases, these are nevertheless riveting wines."

Drink Me Magazine om vinhuset:

"Sommelier superstar Rajat Parr, winemaker extraordinaire Sashi Moorman, and former owner of Screaming Eagle and Jonata Charles Banks: If that's not a dream team, then we don't know what is."

Læs mere om Sandgi Wines

Sarl Agly Brothers

Bag Agly Brothers står to af vinverdenens dygtigste vinmagere, Michael Charpoutier og Ron Laughton, i Agly-dalen i Côtes de Roussillon.

Agly Brothers dyrkes og vinificeres biodynamisk. Årgang 2012 fik hele 92-95P af Robert Parker - med andre ord: en vin i verdensklasse!

Gå til Agly Brothers og Chapoutier's website her

Shaw & Smith Pty Ltd,

Michael Hill Smith og Martin Shaw mødtes til en frokost i 1989, hvor de blev enige om at udleve deres fælles drøm om at lave topvine til fornuftige priser i det kolde Adelaide. Michael var den første, der fik en Master of Wine i Australien og er i dag blandt verdens mest eftertragtede vineksperter ved internationale konkurrencer. Martin arbejdede hos Brian Croser ved Pataluma og siden som vinmager i Frankrig, Chile Spanien og New Zealand. Shaw & Smith har i dag ca. 65 hektar, der dyrkes økologisk, og de bliver aldrig større!

De laver verdensklasse Shiraz, Sauvignon Blanc og Chardonnay, samt en lille smule Riesling i samarbejde med Egon Müller. Shaw & Smith købte i 2011 den legendariske Tolpuddle Vineyard på Tasmanien, hvorfra der i fremtiden vil komme en smule verdensklasse kølig Chardonnay og Pinot Noir.

Læs mere på Shaw and Smiths website

Silver Oak Cellars

Silver Oak er blandt de mest ikoniske vinhuse fra Californien. Fokus her har altid været Cabernet Sauvignon og de producerer kun to vine, Napa Valley og Alexander Valley. Startet af Justin Meyer i 1972 og da første vin kom på markedet i 1976 placerede den sig straks i toppen af hierarkiet i Californien. De forskellige små cuvéer viniciferes hver for sig og til sidst blandes det perfekte blend af årgangen. Her er fra dag 1 udelukkende blevet brugt amerikansk egetræsfade og vinene filtreres ikke før aftapning. I dag er Daniel Baron ansvarlig for vinene og han har ført stilen videre så dette stadig er blandt de mest klassiske Cabernet Sauvignon fra Californien. Vinene er stramt allokeret udenfor USA og mængderne, der rammer Danmark, er desværre små. Hvor mange californiske topproducenter af Cabernet Sauvignon lader sig kraftigt inspirere af Bordeaux, så står Silver Oak fast ved den klassiske intense, runde og bløde stil for området!

Læs mere om Silver Oak

Silverado Vineyards

I 1978 købte Miller familien Silverado Vineyard, der er blandt de tre ældste i kultområdet Stags Leap, Napa Valley. Stags Leap er USA's første AVA appellation, der beskriver det unikke terroir i dette lille område, der kun har ca. 20 vingårde. I små 15 år solgte familien de eftertragtede druer til andre producenter, men i 1981 besluttede man sig for selv at producere vine. Siden har man udvidet med købene af bl.a. Finetree Vineyard og Mt. George Vineyard. Familien har hele tiden holdt fast i at producere balancerede vine uden høj ekstraktion og alkohol, men med fokus på struktur og de klassiske nuancer for især Stags Leap. Silverados vine nyder stor anderkendelse på bl.a. USA's toprestauranter og blandt verdens førende vinkritikere. Og kun 12 år efter første årgang blev årgang 1990 Silverado Vineyards kåret til USA's bedste Cabernet Sauvignon i Wine Spectator, og Wine Enthusiast beskrev Silverado som "a perfect expression of Stags Leap". Silverado står i dag som en af bannerførerne for klassisk strukturet Napa Valley.

Læs mere om Silverado Vineyard

Simonnet Febvre

Maison Simonnet-Febvre blev grundlagt i 1840 af Jean Febvre. Igennem årene har man opkøbt parceller blandt de bedste terroir i Chablis, bl.a. 1. Cru Mont de Milieu og ikke mindst Grand Cru Les Preuses. Ved siden af egne marker køber man druer fra nogle af området bedste marker, bl.a. Montmains, Montée de Tonnerre, Blanchot og Les Clos. I dag ejes Simonnet-Febvre af et af Bourgognes mest prestigiøse vinhuse – Louis Latour – og det ejerskab har været med til at placere Simonnet-Febvre i toppen af hierarkiet i Chablis.

Gå til Simonnet Febvre's website

Sohm & Kracher

Østrigs to største vinpersonligheder er gået sammen om at lave vin! Aldo Sohm startede sit liv som sommelier i 1998, i 2002 vandt han Østrigs bedste sommelier, en titel han forsvarede frem til 2006, hvor han rejste til New York. I 2007 var det så titlen som USA's bedste sommelier, der kom i hus, og han startede som chefsommelier på den 3-stjernede Michelinrestaurant 'Le Bernadin' i New York. I 2008 blev han kåret til verdens bedste sommelier og i 2009 var det så tid til, at lave en smule vin selv.

Som verdens bedste sommelier vælger man selvfølgelig sin makker med omhu, og i Østrig er Gerhard Kracher én af de helt store stjerner. Der laves 4 vine i meget små mængder, alle Grüner Veltliner. Alt er økologisk dyrket, alt er gæret på det naturlige gær og generelt søges der ikke opulente og kraftige vine, men delikate, ranke og friske vine der komplementere maden på tallerkenen, fremfor at overdøve den. Vi er meget stolte over, at være blandt de første importører i verden, der har fået muligheden for at købe en smule vin fra Sohm & Kracher.

Læs mere om Sohm & Kracher

Suertes del Marques

Grundlagt i 2006 af Francisco Garcia og hans to sønner Francisco og Jonatan. Beliggende på den nordlige del af Tenerife tæt ved Puerto de la Cruz, hvor de 9 hektar fordelt på 21 små marker er kraftigt påvirket af de kølige Alisio-vinde. Markerne består stort set udelukkende af +90 år gamle trenzado dyrkede med Listan Blanco, Lista Negro og Tintilla (Trousseau) - og alle 9 hektar dyrkes biodynamisk. Undergrunden og jordbunden her er ekstremt rig på vulkansk og mineralsk materiale. Filosofien i kælderen er at blande sig så lidt som muligt, dvs. gæring i ståltanke eller cementtanke (altid kun naturgær) og lagring i 500 liters, eller større egetræsfade, fra bødkere i Bourgogne samt at brugen af svovl er på et absolut minimum (25-30 mg/l) . Suertes del Marques er allerede i en liga for sig på Tenerife, og er blandt de mest omtalte vine fra Spanien i de seneste år. Unikke vine med stor personlighed. Vinområdet/Apellation: Valle de La Orotava

Læs mere om Suertes del Marques

Te Mata Estate Winery Limited

Te Mata Estate blev etableret i 1890'erne og er New Zealands ældste vinhus - og i dag anerkendt som et af de fem vin-ikoner i New Zealand. Te Mata er familieejet og en sand vingård: Specialiseret i druer, dyrkning og vinfremstilling fra de ni marker i Hawke's Bay. Under ledelse af John Buck har vinhuset i over næsten 30 år produceret en imponerende række af hvid- og rødvine - nogle af de mest kendte er Coleraine, Awatea Cabernets/ Merlots, Bullnose Syrah, Elston Chardonnay og Cape Crest Sauvignon Blanc.

James Suckling om Elston Chardonnay:

"Like grand cru Burgundy."

James Suckling om Coleraine:

"Coleraine - This is the legendary Cabernet Sauvignon and Merlot blend of NZ. New Zealand's Sassicaia."

Læs mere om Te Mata Estate

The Sadie Family Wines Pty.ltd

Eben Sadie er uddannet og har arbejdet blandt verdens bedste vinmagere. I dag forsøger at han tage vinproduktionen tilbage til et absolut minimum, hvor der ikke manipuleres med terroir og smagsnuancer. Eben Sadies egne ord: "We live in an ever more globalized world where wine permutated to become more alike daily. Within this the notion of terroir is to be lost forever. Wine more than any other produce of agriculture has a specific notion of origin, hence every wine in the world having a "appellation" status. Our goal and aim is for our wines to display the true character of our soils and the vintage factor within any year. This entitles the development of a define sensitivity for the area and the grapes, the biggest notion is to let things go go at time and to rather become an observer and preserver than a "maker". The notion of sense of place is what wines are about and the reason they have fascinated mankind since the very inception."

Læs mere om The Sadie Family

Ueno Gourmet

Valdesil Bodegas SL

Det hele started i 1885 hvor familien plantede de første Godello-vinstokke i Valdeorres. Familien var de første til at tro 100% på Godello og plantede små parceller omkring Portela med udelukkende Godello. Flere af disse små parceller har sidenhen været solgt til andre vinhuse, men den nuværende generation på Valdesil begyndte i 2001 at købe dem tilbage, og vinhuset er i dag indehaver af de ældste Godello-vinstokke i hele Galicien. Alle de små parceller vinificeres hver for sig, og her bruges kun det naturlige gær og markerne dyrkes økologisk. Stephen Tanzer’s International Wine Cellar: Bodegas Valdesil is the only Valdeorras based winery with 4 wines with 90+ ratings.

Læs mere om Valdesil

Valle Salado de Añana

Salt af høj kvalitet fra "Valle Salado de Añana" i Baskerlandet produceret gennem naturlig fordampning af saltvand. Verdensberømte Michelin-kokke som Martin Berasategui, Joan Roca, Pedro Subijana, Andoni L. Aduriz, Eneko Atxa sætter alle pris på kvaliteten af saltet og anvender det i deres restauranter.

Link til Valle Salado de Añana's website

Van Volxem

I år 2000 købte den unge Roman Niewodnicanski den gamle Van Volxem vingård i Saar. Van Volxem havde sine bedste år bag sig, men med markante investeringer i de bedste vinmarker har Roman på kun 10 år bragt Van Volxem tilbage i rampelyset blandt Tysklands absolut bedst vinproducenter. Et eventyr der kan lade sig gøre da Roman har Bittburger-bryggeri formuen i ryggen og derfor kan tillade sig udelukkende at skele til kvaliteten når der skal laves vin. Vinene laves så naturlige som muligt med brug af naturgær og biodynamisk dyrkning af vinmarkerne. Her høstes sent, ofte først sidst i november og det giver en blomstringsperiode på helt op 180 dage og dette er med til at give en intensitet og syre i vinene som er helt unik. Kombinationen af fuld fokus på hårdt arbejde i de stejle vinmarker og ekstremt lavt udbytte er med til at bringe Van Volxems vine op blandt verdens absolut ypperste hvad hvidvin angår.

Link til Van Volxem's website

Verdú Cantó Saffron Spain

Læs mere om Saffron Spain

Viña Mein, S.L.

Super producent fra byen Loreiro, etableret i 1988, og med en årlig produktion på kun knap 100.000 flasker. Huset stammer fra 1600-tallet, og det ser ud som om, det vokser ud af en kæmpestor granitsten Disse kolossale sten er typiske for Galicien, hvor det bakkede terræn i højere grad består af store sten oven på hinanden end af solid klippegrund. Det ser dramatisk ud, men stenene har også ofte en praktisk funktion idet de yder skygge til vinmarksarbejderne i sommervarmen. Chefvinmageren hos Viña Mein er Ricardo Vázquez. Vina Mein er med i Riveiros do Avia som er en forening af fire små kvalitets-bodegaer i Ribeiro. Siden år 2000, hvor Riveiros do Avia blev grundlagt, har bodegaerne stået sammen om markedsføringen af deres vine.

Læs mere om Vina Mein

Vincent Bouzereau

Navnet Bouzereau er et af de mest kendte i Mersault. Vinmager Vincent Bouzereaus oldefar, Edme Bouzereau, var tidligere leder af Château de Mersault. Siden har familien stille og roligt opbygget en fornem portefølje af vinmarker i området. Vincents hustru Aline stammer også fra en familie med vinmæssig baggrund i Volnay. Sammen har de hele 6 børn, så fremtiden for dette domaine er sikret!

Når man besøger familien i Mersault, er der en rigtig god chance for at finde Vincent ude i markerne. Han arbejder stadig selv benhårdt for at bevare og få det maksimale ud af dette unikke terroir, på den mest naturlige måde. Vinenes stil er klassisk - der er fokus på renhed og på bedst mulig måde, at vise det terroir, som de enkelte vine kommer fra. I kælderen hos Bouzereau arbejder man udelukkende med det naturlige gær, og alle vine lagrer ca. 12 måneder i egetræsfade (15-30% nye) og de filtreres ikke. Smukke, klassiske vine fra nogle af Côte de Beaunes mest eftertragtede marker.

Gå til Bouzereau's website

Vraceti S.r.l. ReModena

Weingut F.X. Pichler Grs.m.b.H

"F. X. Pichler is the Chateau Latour, DRC, Zind-Humbrecht, Sandrone and Helen Turley of the Wachau." Sådan skrev Robert Parker Jr. om F.X. Pichler i 2002 og huset er det østrigske vinhus som anmelderne står mest i kø for at rose. Vinhuset blev grundlagt af Franz Xavier Pichler, men siden 2009 har sønnen Lucas taget over i kælderen, mens Franz stadig har ansvaret for det enorme arbejde, der udføres i markerne. Med Lucas har stilen ændret sig en lille smule mod en mere ren og stringent stil, men det altafgørende fokus er stadig at få det optimale ud af det unikke terroir, der findes i Wachau. Vinene dyrkes og vinificeres så naturligt som muligt - det hele handler om at udtrykke terroir i vinene med største respekt for naturen. Grüner Veltliner og Riesling fra Kellerberg marken anses blandt verdens største hvidvine og bør prøves af alle med passion for terroirpræget vin.

The 100 Top Austrian Winemakers - 1st Place for F.X. Pichler - Falstaff 2012

Niels Lillelund om Pichler:

"F.X. Pichler er mesteren i Østrig. Hans vine har kultstatus, og det er med god grund, for de er fantastiske. Han kan godt finde på at bruge noget af den gode botrytis i sine riesling-vine, men gør det sjældnere med grüner veltliner, fordi det kan overdøve druens pikant pebrede karakter. Hans vine er monumentale, især hans >>M<< (udsolgt, 96 point). som er af den type, man godt kunne se lammetæve andre store vine fra Europa. Intensiteten er enorm, her er ingen botrytis at spore, men vinen er enormt koncentreret, spændstig - og ung. Slet ingen tvivl om, at den skal ligge."

Link til F.X. Pichler's website

Weingut Familie Gesellmann

Gesellmann ligger i Burgenland i Østrigs østligste region, og er Østrigs næststørste vinregion. Gesellmann er et familiedrevet vinhus med tredje generation ved roret. De elsker alt, der har energi, handlekraft og kvalitet - og denne forkærlighed er afspejlet i deres vine. Vinmarkerne udgør 28 hektar på kuperet terræn med leret og gruset jordbundsforhold. 90% af vinmarkerne er reserveret til blå druer. Vinhuset er "lille" nok til, at hver enkelt drue er under nøje kontrol, men ikke så store, at de er nødsaget til at bruge dem alle. Denne luksus er fundamental for at producere de bedste vine. Alle Gesellmanns vine er lagret på træfade. Engelbert Gesellman regnes for én af rødvinspionererne i Østrig. Han var blandt de første, der plantede de internationale sorter og begyndte at anvende små franske egefade. Senere kom sønnen Albert med, efter at have gennemført og afprøvet sin kunnen i Californien og Sydafrika. Den første rødvin de fik succes med var 1998 "Opus Eximium", som er et blend af Blaufränkisch, St. Laurent, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon. Med 1992 årgangen kom et nyt blend til med navnet "Bela Rex" - et mix af Merlot og Cabernet Sauvignon. Nu suppleret af et tredje med navnet "G", der i den store årgang 2002 har fået 96 point i Falstaff's guide til østrigske vine.

Link til Gesellmann's website

Weingut Georg Mosbacher

Weingut Georg Mosbacher er et familieejet vinhus med 15 hektar vinmarker i vindistriktet 'Mittelhardt' og drives i dag af tredje generation - Sabine Mosbacher-Düringer og hendes mand Jürgen Düringer. Vinhuset er trofast med de klassiske drusorter, hvor Riesling er den dominerede drue og bliver dyrket på mere end 80% af vinmarkerne. Men det er også især Riesling, som er vinhusets store styrke og som ofte bliver omtalt i internationalt anerkendte magasiner pga. deres unikke smag som er en flot komposition af krop og karakter. Foruden Riesling dyrker vinhuset også andre hvide druer og 8% af det totale område er forbeholdt røde druesorter.

Link til Mosbacher's website

Weingut Rebholz

Spørger man andre topproducenter ude i den store verden, hvilke vine de drikker fra Tyskland, så nævnes Hans-Jörg Rebholz meget ofte. Rebholz er vel nok det mest anerkendte vinhus i Pfalz og blandt den absolutte top af Tysklands bedste vinproducenter. Da Rebholz blev skabt i 50’erne lavede man allerede dengang, hvad man beskrev som ’naturlige vine’. Her blev ikke brugt de mange kemikalier der bl.a. blev opfundet under 2. Verdenskrig og helt unikt chaptaliserede man ikke vinene. Den dag i dag arbejdes der for at fremme et sundt økosystem, her bruges ingen mineralsk gødning, herbicider eller syntetiske fungicider i markerne. Her arbejdes udelukkende med ting der fremmer de sunde planter, så vinstokkene vokser og trives naturligt. Disse metoder kræver en masse ekstra arbejde i marken, men sammen med bl.a. lave udbytter, så er det nogle af de ting der med til at gøre disse vine ekstremt rene, levende og med en nerve som få. Rebholz mestrer ikke kun Riesling, men laver bl.a. også fantastisk Spätburgunder, Weisburgunder og Chardonnay. Rebholz drives I dag biodynamisk og blev økologisk certificeret i 2005.

”Spectacular in their purity, finesse and mineral expression and deserve a great applause because they are not easy to produce in such an elaborated, natural style. Rebholz's 2015s are below 13% alcohol and most of them are between 12-12.5% alcohol. The acidity is vital and very precise, and the wines reveal a persistent mineral structure intertwined with ripe and concentrated fruit.”

- Stephan Reinhardt, The Wine Advocate

Link til Rebholz's website

Weingut Umathum

Indtil midt i 70'erne leverede familien Umathum deres druer til det lokale kooperativ ved Neusiedler, Burgenland. Josef Umathum tog over i 1985 og siden har vinhuset bevæget sig op i den absolutte top i Østrig. De 30 hektar er hovedsageligt beplantet med St. Laurent, Pinot Noir og Blaufränkisch på vinmarker rig på skifer, kalk, ler og grus på begge sider af søen Neusiedl. Som noget unikt i Burgenland dyrker Umathum bl.a. Pinot Noir og Blaufränkisch på gamle terrasser grundlagt af Cistercienserordenen tilbage i 1200-tallet. Alt dyrkes i dag efter Rudolf Steiners biodynamiske principper, alt høstes i hånden og her hersker en generel naturlig tilgang, for at lade terroir og druer fremstår så rent og præcist som muligt.

"Vital soil and alert plants lead us on the right path and give us the necessary inspiration that we need not only for our vineyards, but for our personal relationship." - Josef Umathum

Link til Umathum's website

www.cabreiroa.es

Cabreiorá er Galiciens førende brand indenfor kildevand. Cabreiorás vand kommer fra en frisk og ren kilde, der ligger tæt på grænsen til Portugal. Kilden er omgivet af et smukt, usploret landskab med skov og bakker. Cabreiorá kunne i 2006 fejre 100 års jubilæum.

Læs mere om Cabreiorá

Xanadu (Rathbone)

John og Eithne Lagan ankom til Margaret River i 1968, men de tilplantede først deres vingård i 1977.

De plantede de første vinstokke i hvad der nu er en af regionens ældste vinmarker. De kaldte deres vingård ’Xanadu’ efter digtet ’Kubla Khan’ af den romantiske digter Samuel Taylor Coleridge. I begyndelsen af firserne begyndte vingården at vinde priser for vinene og havde således et ry som en af de fineste vingårde i regionen, da den i 2005 blev en del af Rathbone-familien.

Læs mere på Xandu Wines' website

Yarra Yering Vineyard

Dr. Bailey Carrodus plantede sine første vinstokke I 1969 i Yarra Valley, lidt øst for Melbourne, Victoria. Vinmarkerne dækker i dag omkring 40 Ha. og er plantet til med cabernet sauvignon, cabernet franc, shiraz, malbec, merlot, petit verdot, pinot noir, semillon, viognier, marsanne, sangiovese, chardonnay, tinta cao, roriz and touriga.

Vinene fra Yarra Yering er meget personlige og anderledes, som manden der laver dem; kompleks og meget individuel. Har man først hørt om og smagt disse vine, kan de nemt blive vanedannende.

Dr. Carrodus' kærlighed for disse vine er stor og han beskrives ofte som excentrisk, med filosofiske tanker omkring livet, mennesket og vin. Han er manden der lytter til de få han respekterer, men er meget svær at præge. Blandt en af de bedste winemakers i verden, hans vine er iblandt Australiens bedste, koncentrerede, langtlevende og elegante. Bailey Carrodus er en af ikonerne i Australsk vinbrug.

Han vil ikke have sine vine bedømt af vinjounalister, - men af de mennesker, der elsker vin på dette plan.

Læs mere på Yarra Yering's website

Ziereisen

I den lille by Efringen-Kirchen, kun et par kilometer fra grænsen til både Schweiz og Frankrig, holder Hans Peter Ziereisen til. Ziereisen er et navn der vækker respekt hos alle de andre top-producenter i Tyskland. Vinene lever et liv udenfor det store rampelys og topvinene fra den lille vingård, findes som oftest kun på de bedste restauranter i Tyskland og Schweiz. Her arbejdes hverken efter økologiske eller biodynamiske facitlister, men her er markerne altid blevet dyrket naturligt uden brug kemikalier eller lign. I kælderen hersker kun det naturlige gær, ingen filtrering og Hans Peter har en generel hands-off tilgang til arbejdet i kælderen. Gutedel (Chasselas) er den mest udbredte lokale drue og Ziereisen laver med afstand de mest dybe og komplekse (og dyreste) vine på den delikate drue. Her dyrkes bl.a. også noget af det bedste tyske Spätburgunder, Grauer Burgunder (Pinot Gris) og Syrah.

”The goal is to reflect the power of the vineyards. Not sumo wrestlers but decathletes; smooth, elegant, strong, and athletic.”

- Hans Peter Ziereisen

Link til Ziereisen's website

Alheit Vineyards

Den lille nye producent fra Sydafrika som alle vinentusiaster snakker om. Efter at have rejst hele verden rundt og stået i lære hos de bedste producenter, så er Suzaan og Chris Alheit hjemme i Sydafrika med ambitionen om at lave de bedste og mest unikke vine i Sydafrika. Inspireret af de mange rejser og ikke mindst af verdensstjernen Eben Sadie, så har de slået sig ned i Western Cape i jagten på de gamle vinstokke, der findes i området.

Filosofien er simpel: Druerne kommer fra nogle af de køligste og ældste marker, dyrket økologisk (flere biodynamisk) og kun minimal påvirkning i kælderen, hvilket bl.a. betyder at svovl aldrig tilsættes før gæring. Alheit har allerede med første årgang i 2011 fået et kultfølge i hele verden. Mængderne er meget små (43 fade i 2013), så det er med stor stolthed at vi præsenterer disse vine i Danmark!

Suzaan & Chris Alheit:

"We strongly believe that fine wine is grown, rather than made. In our cellar, a vineyard is allowed to become a wine without interference."

Læs mere på Alheit Vineyards website

BELONDRADE S.L.

Didier Belondrade blev forelsket i Spanien i midten af 80'erne. I 1993 fandt han efter flere års søgen i Rueda ønskedrømmen af de bedste vinmarker i Nava del Rey og etablerede vinhuset. Produktionen er lav og vinen anses for en af Spaniens bedste avantgarde lagrede hvidvine.

Læs mere om Belondrade

Bodegas Muga S.A.

Bodegas Muga blev grundlagt af Isaac Muga Martínez i 1932. I dag ligger vinkælderen i et smukt gammelt hus i Haro, Rioja Alta. Senere overtog sønnerne ledelsen af familiefirmaet, hvor deres sønner Manu, Juan, Jorge og Isaac Muga nu også er blevet optaget. Muga hører til den klassiske skole i Rioja: Gæringen og udblødning i træpersekar, langsom dekantering i løbet af vinteren, traditionel filtrering ved bundfældning samt klaring med friske æggehvider.

Traditionen kombineres med en klar fremtidsvision. Hos Muga er fade og tønder bødkerhåndværk som plejes omhyggeligt: De fremstiller selv deres tønder og fade ved anvendelse af amerikansk eg fra Ohio og Kentucky, samt fransk eg fra Allier.

The Wine Advocate om Bodegas Muga:

"Bodegas Muga was a must during my afternoon visiting the triumvirate of classic Rioja producers located within spitting distance from each other in Haro. Under Aurora's son, Isaac Jnr, who joined us for the tasting, Muga fostered a reputation for high quality, classic Rioja wine sourced from an almost incalculable number of tiny parcels."

Læs mere på Mugas website

Hijos de Rivera S.A

Bryggeriet "Estrella de Galicia" blev grundlagt i 1906 i byen La Coruña af Jose M. Rivera efter han vendte hjem fra Mexico. I 1920'erne opnår hans søn, som en af de første spaniere, titlen "Ølbrygmester" efter et ophold i Hamborg. I 1970'erne er det børnebørnenes tur til at styre firmaet. Fabrikken bliver flyttet til dens nuværende placering. I løbet af 1990'erne vokser og udvider forretningen sig og i slut 90'erne køber man bl.a. kildevandet Cabreiroá. I 2006 kunne Estrella Galicia fejre dets 100 års jubilæum, hvor kongen af Spanien - Don Juan Carlos - indviede festivitassen.

Læs mere om Estrella de Galicia

Quinta de la Quietud

Badet i solskin lige uden for den idylliske landsby Toro ligger Quinta Quietud. Vingården har 22 hektarer, der alle er placeret i hjertet af D.O. Toro og beplantet med Tinta de Toro, det oprindelige klon af Tempranillo. Vinmarkerne på Quinta Quietud har fra dag ét været dyrket økologisk - der arbejdes med biodynamisk kompost og i kælderen bruges det naturligt fremkomne gær og brugen af sulfitter (svovl) er på et absolut minimum. Ønologen er franske Jean Francois Hébrard og hans oprindelse og uddannelse i Bordeaux fornægter sig ikke i disse for Toro exceptionelle vine med fokus på syre, struktur og ren frugt.

Læs mere om Quinta Quietud

Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!