Amarone

Amarone er en af de absolut mest populære vine hos danskerne. Med god grund - for den har lige præcis alle de kvaliteter, som mange danskere sætter stor pris på: masser af kraftig fylde, en lang og intens eftersmag, samt en relativ høj alkoholprocent, som passer glimrende til det danske efterårs- og vinterklima og den tunge danske mad i de kolde og mørke måneder. Amarone er ikke mindst et populært valg som vin til jul, da den er et perfekt match til den traditionelle danske julemad med fed andesteg og flæskesteg.

Find din amarone her


Amarone stammer fra Valpolicella-området i den nordøstitalienske region Veneto, hvor Venedig og Verona er de største og kendeste byer. Mange danskere vil nok også kende regionen i forbindelse med ferier omkring Garda-søen. Andre vil måske også kunne genkende de klassiske, lækre (og billigere) Ripasso-vine, som laves på baggrund af selve Amarone-produktionen.

Det særlige ved denne vin er, at den er lavet på druer (f.eks. corvina, rondinella, molinara), som er tørret nogle måneder og dermed indeholder en sveske- og rosinagtig frugtsødme. Dette gør den som nævnt til et virkelig godt match til de danske juleretter - men i lige så høj grad også andre tunge og endda krydrede gryderetter.

 

Vi forhandler en række flotte amaroner, f.eks. fra den legendariske vinproducent Bertani, som var et af de første vinhuse til at producere amarone som vi kender det i dag. Kort sagt: flotte, intense og fyldige vine i verdensklasse!

Søg blandt vores lækre amarone-vine her

amarone-bertani
Amarone-vinmark, Bertani

Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!