Udskriv

Chateauneuf du Pape Orbi Hvid Clos Saint Pierre Blanc


344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Årgang: 2014
Vinhus: Clos Saint Pierre
Område: Chateauneuf-du-Pape
Land: Frankrig
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 13.5%
Type: Hvidvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 4212.2014
Vægt: 1.35

Beskrivelse

Chateauneuf-du-Pape er i de fleste ører ensbetydende med stor, sydfransk rødvin, men at også appellationens hvidvine kan være en stor oplevelse er Orbi fra Clos Saint Pierre et nydeligt eksempel på.

Her indgår druerne Grenache Blanc, Roussanne, Clairette Blanche og Clairette Rose, der i vinhuset er gæret og lagret i ståltanke for derigennem at bevare fokus på druernes tre f'er: Frugt, Floralitet og Friskhed.

Aromamæssigt kommer det til udtryk i noter af hvide blomster, lime, pære og mandarin. Mundfornemmelsen er livlig og sprød med en rank syre, der giver vinen en naturlig friskhed, som smagsmæssigt får yderligere følgeskab af tørrede frugter og ingefær afrundet af et let saltet bid.

Vi anbefaler på den baggrund at servere vinen ved 8-10 grader som aperitif ledsaget af lidt salte snacks eller til både rå og stegte grøntsager samt fisk og kød i den lysere, mere ferske ende.

Clos Saint Pierre

Carole og Pierre Perveyrie etablerede Clos Saint Pierre i 2009, hvor de købte 10 ha. vinmarker i den nordlige del af Chateauneuf-du-Pape under navnet Lieu-dit Cabrieres. Begge havde de en fortid i vinbranchens hhv. administrative og produktionsrelaterede felter, og fagligt komplimenterer de derfor hinanden godt med Pierre som den primære vinmager og Carole med ansvar for bl.a. administration og salg.

I den nordlige og højest beliggende del af appellationen ligger husets Syrah-marker. I midten dyrkes Grenache, mens de sydligste, laveste og dermed varmeste marker er dedikeret til Mourvèdre. Her finder man også små mængder af de mange øvrige tilladte druer i området, herunder Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc til deres hvidvin.

Alt er fra begyndelsen blevet dyrket ud fra et mål om at fremme markernes biodiversitet, og siden 2012 har der også fra officielle institutioner været tale om certificeret biodynamisk landbrug. Det smitter af på vinenes kvalitet, der hvert år synes at opbygge mere finesse.

Læs mere om Clos Saint Pierre her


Alle varer fra Clos Saint Pierre
Se alle varer

Chateauneuf du Pape Urbi, AOC Clos Saint Pierre
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)

Chateauneuf-du-Pape


Alle varer fra Chateauneuf-du-Pape
Se alle varer

Chateauneuf du Pape Urbi, AOC Clos Saint Pierre
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!