Udskriv

Liquid Farm White Hill Chardonnay Sta. Rita Hills


375,00 DKK (v.12 stk.)
399,00 DKK (v.6 stk.)
498,75 DKK (v.1 stk.)
90 point - Parker
Årgang: 2015
Vinhus: Liquid Farm
Område: Santa Ynez
Land: USA
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 13.8%
Type: Hvidvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 6950.2015
Vægt: 1.3

Beskrivelse

2015 Liquid Farm White Hill er lavet på Chardonnay fra markerne Bent Rock, Zotovich, Kessler-Haak, Ritas Crown, Huber, Radian og Clos Pepe.

Vinen er gæret på det naturlige gær, hvorefter 4/5-del er lagret 12 måneder på neutrale 4-5 år gamle franske egetræsfade og resten i ståltanke. Vinen er ikke filtreret ved aftapning.

Let reduktiv aroma i starten, men med luft folder der sig en fornem frisk og citruspræget Chardonnay-frugt ud.

Smagen er for området særdeles mineralsk, pakket med kalk, ingefær, citrus og pære i den kølige og en syrerige eftersmag. Chablis møder Californien på smukkeste vis her i vel nok det bedste bevis på Liquid Farms jagt på frisk og kølig Chardonnay. Pga. den let reduktive stil bør vinen dekanteres/iltes før servering ved 9-11 grader. Under 1000 kasser produceret.

91 point - Antonio Galloni, Vinous:

"The 2015 Chardonnay White Hill is refined, elegant and lifted, with plenty of bright citrus, white pepper and floral overtones. This is in a decidedly delicate, restrained style for Liquid Farm."

Liquid Farm

Lille ny kultproducent i Santa Rita Hills, Californien!

Nikki og Jeff Nelson arbejdede begge indenfor vinbranchen i Californien, men vinene de drak til hverdag var ofte fra Europa, særligt hvid Bourgogne havde de en svaghed for. De lokale vine fandt de ofte for alkoholrige, fadpræget og drevet af fed gul frugt. Deres fokus er 100% på Chardonnay - og fra 2014-årgangen også en smule Pinot Noir + rosé.

Tanken var først, at der kun skulle laves en enkelt vin. Allerede i første årgang, der bestod af 4 fade, viste det forskellige terroir dog så forskellige karakteristika, at det blev til to vine og under 50 kasser af hver. I kælderen har man fra dag ét arbejdet ud fra en helt fastlagt filosofi, der bl.a. arbejder mod moderat alkohol, naturlig syre, gæring på naturligt gær, naturlig malolaktisk gæring, neutrale egetræsfade og en generel "hands-off"-tilgang til alt arbejdet. Alle druer kommer fra små vinbønder, der arbejder ud fra principper om et konstruktivt arbejde med markerne uden brug af f.eks. kunstgødning og pesticider. Liquid Farm er for alvor med til at vise den enorme diversitet, der er i det californiske vinlandskab.

Mængderne af disse vine er desværre meget små og vinene har allerede opnået et kultfølge i Californien.

Læs mere om Liquid Farm


Alle varer fra Liquid Farm
Se alle varer

Liquid Farm Golden Slope Chardonnay Sta. Rita Hills
526,00 DKK (v.6 stk.)
658,00 DKK (v.1 stk.)
Liquid Farm Bien Bien Chardonnay Santa Maria Valley
599,00 DKK (v.12 stk.)
799,00 DKK (v.1 stk.)

Santa Ynez


Alle varer fra Santa Ynez
Se alle varer

Liquid Farm Golden Slope Chardonnay Sta. Rita Hills
526,00 DKK (v.6 stk.)
658,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!