Udskriv

Storm Wines Vrede Chardonnay


344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Årgang: 2017
Vinhus: Storm Wines
Land: Sydafrika
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 13%
Type: Hvidvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 8570.2017
Vægt: 1.25

Beskrivelse

Ganske urelateret til den umiddelbare følelse af velvære, der følger af at smage vinene derfra, er "Vrede" navnet på den nordøstvendte skråning i Hemel-en-Aarde Valley, hvorfra winemaker Hannes Storm foruden Pinot Noir dyrker druerne til sin eneste Chardonnay. Jorden er lerholdig og holder derfor godt på den lille smule regn, der trods alt ynder at ramme jorden i det tørkeramte land. Derudover sikrer de kølige atlantiske vinde i dette relativt højtbeliggende område gode forhold for den populære druesort.

Efter høsten i februar, der udelukkende er foregået ved håndkraft, er druerne presset i vinhusets lille og blide kurvepresse, inden mosten er gæret ved naturlig gær og vinen lagret ca. 8 måneder i hhv. ståltanke og gamle egetræsfade. Her er halvdelen af vinen gennemgået malolaktisk gæring, før det hele igen er hældt sammen og siden aftappet på flaske kort før frigivelsen i begyndelsen af 2018.

I samme øjeblik man dufter til vinen, fyldes næsen af friske citrusfrugter, modne pærer, lidt passionsfrugt og dertil saltede mandler. Mundfornemmelsen er sprød med en livligt prikkende syre, der fornemt udfordrer den samtidige cremede fylde, som kendetegner stor Chardonnay og dermed også denne flotte vin fra Storm Wines.

Vi anbefaler at nyde vinen til stegt pighvar, squash eller kylling, gerne ledsager af nye kartofler og en frisk, syrlig salat. Servér ved 8-10 grader frem til 2025.

Storm Wines

På et besøg i Sydafrika i 2017 blev vi af vores kult-producent Eben Sadie opfordret til at besøge Hannes Storm, der er tidligere winemaker for - og manden bag succesen hos - det store vinhus, Hamilton Russel i Walker Bay. Sideløbende med denne beskæftigelse fik Hannes øje på tre små parceller med ekstremt stort potentiale i subregionen Hemel-en-Aarde Valley, som han i 2008 begyndte at tilplante. I dag ligger parcellerne således til grund for tre fantastiske og forskelligartede enkeltmarksvine på Pinot Noir og en enkelt på Chardonnay - det hele under navnet Storm Wines, hvortil Hannes Storm siden 2015 har dedikeret alle sine kræfter og hele sin tid.

Produktionen hos Storm Wines begrænsede sig i 2016 til et gennemsnit på 250 kasser pr. vin. Med små kvantiteter følger til gengæld store kvaliteter og en enorm efterspørgsel, hvilket ikke gør vores nyetablerede aftale mindre fantastisk. Fælles for vinene er deres forfinede og subtile aromaprofil, en fin syre og en alt i alt utrolig balance, der sender enhver fordom om oversøiske vine som overgjorte, marmeladeagtige og ubalancerede til skamme.

Både Hannes Storm og hans vine er helt igennem fantastiske bekendtskaber, og vi håber, I vil tage godt imod dem alle!


Gå til leverandørens side


Alle varer fra Storm Wines
Se alle varer

Storm Wines Ignis Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Storm Wines Vrede Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Storm Wines Ridge Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!