Udskriv

Vinalba Reserva Chardonnay


89,00 DKK (v.12 stk.)
120,00 DKK (v.1 stk.)
Berlingske:
Årgang: 2015
Vinhus: Bodegas Fabre SA
Land: Argentina
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 13%
Type: Hvidvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 8027.2015
Vægt: 1.15

Beskrivelse

Argentina er kendt for deres imponerende rødvine, men især Chardonnay har også gode vilkår her i de kølige dele af Mendoza.

Den kendte Mendoza-klon af Chardonnay stammer herfra og bruges den dag i dag bl.a. meget i Californien og New Zealand. 100% Chardonnay fra Vinalbas bedste marker i Valle de Uco, Mendoza. Efter streng selektering af druerne gærer mosten på store fade af fransk egetræ. Herefter er vinen lagret på en blanding mellem nye og gamle 500-liters egetræsfade.

Indbydende aroma med nuancer af bl.a. citrus, voks og fersken. Smagen er kølig i stilen med elegante frugtnuancer og en saftig syredrevet eftersmag.

Et godt match til f.eks. lyst kød, fjerkræ og fisk. Vi anbefaler at servere vinen ved 10-12 grader.

Bodegas Fabre SA

Vinhuset Viñalba er et familieejet vinhus, der drives af ægteparret Hervé og Diane Joyaux Fabre. Hervé er vinmager med fransk baggrund. Han blev født i Bordeaux og var en af de første udlændinge til at opdage potentialet i Argentina. I 1992 byggede han sin første vingård, Fabre Montmayou, i Vistalba-regionen Lujan de Cuyo.

På daværende tidspunkt blev Malbec hovedsageligt betragtet som en blandingsdrue og en drue, der var med til at tilføje farve til billige rødvine. Hervé så imidlertid potentialet i både det argentinske klima og Malbac og købte en række gamle Malbec-vinmarker (beplantet i 1908) - og han blev den første til at lave en vin på ren Malbec i Argentina! Hans baggrund fra Bordeaux dikterer en elegance og underfundighed til hans vinfremstilling, og siden 1992 har han dedikeret al sin passion til denne ekstraordinære drue, der i dag er synonym med argentinsk vin.

Dette engagement har medført hans vine stor succes og trofæer i store engelske vinkonkurrencer, der bl.a. omfatter "Best Argentine Red", "Best Argentine Red Blend" og "Best Malbec in The World".

Best Argentine Wine producer of the Year 2013 - IWSC

Ole Troelsø fra Børsen om vinhuset og Viñalba Reserva Malbec 2010:

"I 1992 rejste en fransk vinmand til Argentina for at prøve lykken i det underudviklede vinland. Hans navn er Hervé Joyaux Fabre, og han har i dag en del fælles med malbec-druen. Ligesom malbec er en gammel bordeaux-drue, så er han selv vokset op i Bordeaux, i en vinhandlerfamilie. Og ligesom malbec-druen er han kommet til at stortrives i Argentina. Druens succes skyldes til dels Hervé Joyaux Fabre, for han var en af de første, der satsede på malbec. Han så tidligt potentialet og begyndte at købe gamle vinmarker op, med stokke plantet så tidligt som i 1908. Franskmanden var også først med at sætte en ren malbec på det argentinske marked, hvor han slog igennem med vingården Fabre Montmayou i 1999. Med den viste han verden, at argentinsk malbec fra en vingård i 1150 meters højde kan være helt fremragende. Hervé Joyaux Fabre har siden etableret endnu en vingård, nemlig Vinalba.

Her er fokus på en lang række druetyper, men det var nu husets malbec, som vakte opsigt i Børsen Weekends blindsmagning af 70 vine. Den (Viñalba Reserva Malbec 2010) deltog med identiteten "vin nummer 42" og imponerede ved at skille sig ud fra feltet med en vis voldsomhed, som egentlig er ret betegnende for netop malbec-druen. Tænk bare på den hjemegn Cahors, hvor de såkaldte sorte vine er kendt for at skulle ligge længe og modne. Således har undertegnede købt et par kasser af den prisbillige argentinske malbec, som jeg glæder mig til at møde igen om nogle år."

Læs mere om Viñalba


Gå til leverandørens side

Alle varer fra Bodegas Fabre SA
Se alle varer

Vinalba Chardonnay
75,00 DKK (v.12 stk.)
99,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!