Udskriv

Terre di Sant'Alberto Prosecco Brut DOC Treviso


96,00 DKK (v.12 stk.)
128,00 DKK (v.1 stk.)
VinAvisen:
Flaskehalsen:
Årgang: Ingen
Vinhus: RUGGERI & C.
Land: Italien
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 11%
Type: Mousserende vin
Lager statusPå lager
Varenummer: 5270.NV
Vægt: 1.45

Beskrivelse

Ren, frugtig og sprød Prosecco fra idyllisk placerede Terre di Sant'Alberto ved de grønne bakker for foden af Dolomitterne i det nordlige Treviso. Her håndplukkes druerne fra nogle af områdets ældste marker og køres så til vinhuset, hvor de vinificeres efter Charmat-metoden: Vinens andengæring foregår dermed på lukkede ståltanke, og den færdige Prosecco tappes så på flaske under tryk, som skaber de karakteristiske bobler.

Foruden bobler er Charmat-metoden med til at give en frisk, flot og ren tilgængelig frugtaroma, der hos Sant'Alberto viser sig i form af bl.a. hvide blomster, modne gule æbler og friske citrusfrugter. På tungen opleves vinen let, frisk og harmonisk med en rund og frugtig smag og eftersmag.

Denne Prosecco er således velegnet som aperitif, velkomstdrink eller bare til hygge. Den gode syre og de friske bobler gør den også til en populær gæst i det thailandske køkken, hvor de vil give en rensende effekt overfor retternes ofte mange forskellige og friske krydderier.

Servér ved 6-8 grader og nyd den i sin ungdom.

5 stjerner - VinAvisen:

"En mere blid og afdæmpet Prosecco, på sin vis elegant og bestemt lækker. Tilpas mousse og god eftersmag."

- VinAvisen, Juli 2015

4 stjerner - Flaskehalsen.dk:

"Glem alt om marcipan-Asti, for her har vi en italiensk boble-flaske med mere Champagne- end Asti-stil. Der vælter en flot duft af ristet brød op af flaskehalsen, og den når at gå lige til grænsen, når duften fortsætter ud i noget barbecue-agtigt krydret. Smagsmæssigt er der bedre balance, når der bag den lyse kulør træder en ganske fin Prosecco frem, hvor grundsmagen er relativt tør, om end der stadig er en ganske stor og markant fylde i smagen. Boblerne er afdæmpede men tydelige, og det giver en vin, der til prisen er aldeles fin.

RUGGERI & C.

Lille topproducent med kun 10 hektar beliggende på de stejle marker i Valdobbiadene. Grundlagt af Donella Follador der fra starten af har sat respekt for naturen og det unikke terroir i højsædet. Vingården er selvforsynende hvad angår frugt, grøntsager, kød og her dyrkes især en masse forskellige urter, der bl.a. bliver brugt til medicin.

The Wine Advocate om vinhuset:

"I hold the wines of Ruggeri & C. S.r.l in the highest regard. Paolo Bisol and his team run an immaculate operation that extends from the vineyard to his high tech winery."

Læs mere om Ruggeri


Alle varer fra RUGGERI & C.
Se alle varer

Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!