Udskriv

Chateauneuf du Pape Urbi, AOC Clos Saint Pierre


344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Årgang: 2014
Vinhus: Clos Saint Pierre
Område: Chateauneuf-du-Pape
Land: Frankrig
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 14%
Type: Rødvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 4213.2014
Vægt: 1.35

Beskrivelse

Om Chateauneuf du Pape Urbi, Clos St. Pierre, 2014:

Clos Saint Pierre laver blot to vine som til gengæld får al opmærksomheden. Heraf skal flagskibet uden tvivl findes i denne røde Châteauneuf-du-Pape fra biodynamisk certificerede marker i lieu-dit-domænet Cabrières, hvor de dominerende druer Grenache, Syrah og Mourvèdre udgør over 90% af arealet og ca. 95% af vinens endelige blend.

I vinhuset er druerne vinificeret seperat. Det samme gælder lagringen, der for Grenache-druernes vedkommende er tilbragt i store, neutrale 'foudres' og for Syrah og Mourvèdre i 225-liters barriques.

Duften har toner af jordbær og kirsebær, våde sten, lakrids og urter. Smagen er meget klassisk med en stor fylde, runde tanniner samt en flot præcision og balance, der munder ud i en lang, vedvarende eftersmag.

Urbi er perfekt til klassiske retter som braiseret eller grillet lam, bøffer på grillen, juleand eller som en luksuriøs og intens hyggevin. Vinen smager rigtig godt nu og de næste 5-6 år. Vi anbefaler servering ved 15-17 grader.

Tidligere årgange har fået disse flotte anmeldelser:

Årgang 2012: 6 stjerner og "Månedens vin" af Smagpåvin.dk:

"Flot og ekspressiv næse med både fuldmodne jordbær, kirsebær, en lille håndfuld rosiner og salvie. I smagen er den stor og fyldig. Her er der masser af muskler, men mere elegant end rustik. Fokuseret smag af sorte bær, let lakrids, peber og til allersidst et tørret krydderurtebed. Lækre, bløde tanniner og lang, rig og ren eftersmag. Det er en vin, der fortjener noget opmærksomhed, så drik den som meditationsvin - alene eller med en, der sætter lige så meget pris på god vin som dig. Skal der mad til, kan både and og store stege gå, men lav noget tilbehør med let salvie."

Decanter om årgang 2011 - "Highly Recommended":

"Bold, lifted oxtail, blackberry and liquorice. Big wine: the non-Grenache elements add to its assertiveness. Fragrant garrique complements well. A classy wine of elegance and typicity. Time will help."

- Decanter, March 2014

Årgang 2011 fik 90 point - Matt Wilkin (Australia's first Master Sommelier in 2004):

"A wine with classic Châteauneuf scope. Restrained and refined while also being generous and presice. So fragrant and attractive, bearing all the hallmarks of the region's opulent character. This has not only savoury approchability but a creamy tannin structure, good acidity and balanced alcohol."

- Decanter, March 2014

Årgang 2011 fik 5/5 Stjerner i VinAvisen:

"Supervin, blød og utroligt lækker. Den er kompleks og i fin balance med sin dejlige frugt, der bliver længe i munden. ."

- VinAvisen, April 2014

Clos Saint Pierre

Carole og Pierre Perveyrie etablerede Clos Saint Pierre i 2009, hvor de købte 10 ha. vinmarker i den nordlige del af Chateauneuf-du-Pape under navnet Lieu-dit Cabrieres. Begge havde de en fortid i vinbranchens hhv. administrative og produktionsrelaterede felter, og fagligt komplimenterer de derfor hinanden godt med Pierre som den primære vinmager og Carole med ansvar for bl.a. administration og salg.

I den nordlige og højest beliggende del af appellationen ligger husets Syrah-marker. I midten dyrkes Grenache, mens de sydligste, laveste og dermed varmeste marker er dedikeret til Mourvèdre. Her finder man også små mængder af de mange øvrige tilladte druer i området, herunder Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc til deres hvidvin.

Alt er fra begyndelsen blevet dyrket ud fra et mål om at fremme markernes biodiversitet, og siden 2012 har der også fra officielle institutioner været tale om certificeret biodynamisk landbrug. Det smitter af på vinenes kvalitet, der hvert år synes at opbygge mere finesse.

Læs mere om Clos Saint Pierre her


Alle varer fra Clos Saint Pierre
Se alle varer

Chateauneuf du Pape Orbi Hvid Clos Saint Pierre Blanc
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)

Chateauneuf-du-Pape


Alle varer fra Chateauneuf-du-Pape
Se alle varer

Chateauneuf du Pape Orbi Hvid Clos Saint Pierre Blanc
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!