Udskriv

Domaine Blain Cote Brouilly LJ Les Jumeaux


Tilbud - spar 50%
159,50 DKK (v.1 stk.)

319,00 DKK (v.1 stk.)

Årgang: 2015
Vinhus: Domaine Blain
Land: Frankrig
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 12.4%
Type: Rødvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 4476.2015
Vægt: 1.25

Beskrivelse

Les Jumeaux-marken ligger helt oppe i toppen af Brouilly-skråningen, her hvor vinstokkene nærmest står i ren granit og schist. +60 år gamle Gamay-stokke, der dyrkes økologisk.

100% hele drueklaser, gæret på det naturlige gær, hvorefter vinen lagres 5-6 måneder i store gamle egetræsfade. Ingen filtrering eller klaring ved aftapning.

Meget frisk og intens aroma med herligt naturpræg i duften med nuancer af bl.a. jord, peber, urtete, ribs og yoghurt. Smagen er uhyre mineralsk for en Gamay, rustik og delikat på samme tid. Pakket med røde bær og med et bondsk præg i eftersmagen. Côte de Brouilly, når det er allermest klassisk!

Den naturlige tilgang i kælderen kan give vinene et smule reduktivt præg, så derfor anbefales det at ilte dem en smule før servering i deres helt unge år.

Vinen bør serveres ved 12-13 grader, f.eks. til tatar, charcutteri, coq au vin - og så er den perfekt til grillede pølser en varm sommeraften.

Domaine Blain

Marc-Antonin Blain er søn af Jean-Marc Blain, en af de fineste producenter med base i Chassagne-Montrachet. Inden Marc-Antonin overtager ansvaret for familiens domaine, så er han begyndt at lave en smule vin selv i Chassagne og ikke mindst nede i Côte de Brouilly. Alt arbejde i marken foregår økologisk (lutte raisonnée), her hersker det naturlige gær, og brugen af nye fade er på et absolut minimum. Vinene er stringente og klassiske for deres appellation, og mængderne er nærmest mikroskopiske. Dermed er det lidt af et lykketræf, at vinene som et af de få steder i verden kan fås i Danmark!
Gå til leverandørens side


Alle varer fra Domaine Blain
Se alle varer

Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!