Udskriv

Finca Bacara Crazy Grapes


49,00 DKK (v.12 stk.)
119,00 DKK (v.1 stk.)
DinVinGuide:
DinVinGuide: Godt køb!
GULD - Gilbert & Gaillard
Ugens vinhit - Vinexpressen
Smagpåvin:dk
Vinavisen:
Årgang: 2016
Vinhus: Finca Bacara
Område: Jumilla
Land: Spanien
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 14%
Type: Rødvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 0630.2016
Vægt: 1.44

Beskrivelse

100% Monastrell fra økologisk dyrkede (ikke certificeret) marker i Jumilla. Maceration og gæring i ståltanke i 15-25 dage, temperaturen i ståltankene holdes konstant under 25 grader og efterfølgende lagrer vinen 2 måneder i amerikanske egetræsfade.

Intens aroma pakket med bl.a. violer, sød lakrids, blommer, vanilje og jordbær. Smagen er domineret af en tæt, men samtidig frisk frugt. Vinmager Santos Ortiz' varemærke er, at hans vine altid har silkebløde tanniner - og det gælder i særdeleshed Crazy Grapes.

Dette er en ekstrem intens, ren og stadig fornemt balanceret vin til en nærmest urealistisk lav pris. Prøv den i selskab med grillet/stegt lam, kalv eller oksekød. Vi anbefaler servering ved 14-15 grader.

5 stjerner - Vinavisen:

"En spansk rødvin med intens frugt af modne, mørke bær, madvenlige tanniner, en god syre og noter af blandt andet mynte, lakrids og grannåle. Dertil et strejf af egetræ og vanille fra en kortvarig fadlagring. Hvis den plaskes over i en karaffel et par timer før måltidet, vil den åbne sig og komme én i møde."

Vinen fik en guldmedalje ved International Competition Gilbert & Gaillard

UGENS VINHIT #149 - Varmblodig spanier - VineXpressen.dk (Rolf Madsen):

"Ugens bedste køb er fra det upåagtede Jumilla i Spanien. Vores vinhit 'Crazy Grapes' er gjort på 100% monastrell, som er identisk med mourvedre i Frankrig, og det er der kommet en rigtig efterårs-bamse ud af. Meget spansk og meget lækker siger vi bare! Lækker varm og peberkrydret næse med toner af hindbær og brombær. Saftig og rig i munden med med laber frugtsødme og en strukturerende garvesyre. Ugens Vinhit."

5 stjerner og GODT KØB - Din Vin Guide/Ekstra Bladet:

"Monastrell fra Jumilla. Masser af røde bærtoner i duften. En saftig vin med kirsebær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Velbalanceret med en lang frugtig afslutning. Bællevin i ordets positive forstand."

- Thomas Rydberg, Ekstra Bladet, Marts 2017

5 stjerner - Smagpåvin.dk:

"Mørk og tæt i farven med en aroma af bagte blommer, kirsebær og lidt røg. Her er masser af saft og kraft i smagen, hvor den friske frugt spiller over den varme og bagte. Smagsnoter er i retning af røde bær, røde blommer, kakao og vanilje. Godt balanceret med fin syre og en for typen mindre kraftig tannin. Lækker og imødekommende vin med særdeles god drinkabillity."

- Jesper Bo Bendtsen, Smagpåvin.dk

Finca Bacara

Finca Bacara er et nyt og spændende projekt i Jumilla i det sydøstlige Spanien. Et ungt hold af vinmagere med Santos Ortiz i spidsen har overtaget en gammel vinmark, udelukkende med Monastrell (mourvédre)-vinstokke, der danner grundstammen i vingårdens production.

Der er varmt i Jumilla, og Monastrell elsker varme, både for at opnå optimal modenhed, men det er også med at give nogle høje udbytter, uden at koncentrationen i druerne går ned.

Ambitionen på Finca Bacara er at lave friske vine, drevet af en intens frugt og som kan nydes unge.

Alt hos Finca Bacara dyrkes økologisk, det er dog endnu kun vinen 3015, der er certificeret. Generelt arbejdes der i dette projekt med den største respekt for naturen, og man går meget op i genbrug m.m. At det er unge og dynamiske folk der står bag afspejles også i de utraditionelle etiketter!

Er man til vine med +14% i alkohol, pakket med intens frugt og silkebløde tanniner, har vi aldrig smagt større vin til så moderate priser!

Læs mere om Finca Bacara


Alle varer fra Finca Bacara
Se alle varer

Finca Bacara 3015 (vin af økologiske druer)
59,50 DKK (v.6 stk.)
59,50 DKK (v.12 stk.)
99,00 DKK (v.1 stk.)

Jumilla


Alle varer fra Jumilla
Se alle varer

Finca Bacara 3015 (vin af økologiske druer)
59,50 DKK (v.6 stk.)
59,50 DKK (v.12 stk.)
99,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!