Dette er facitlisten på, hvordan en klassisk Chambolle-Musigny skal smage! Her er tale om et mix af druer fra Fouchéres beliggende lige nord for Les Musigny og Herbues langs med Route National. Fouchéres fra skråningen bidrager med friskhed og mineralitet, mens Herbues byder ind med en let mørkere og krydret frugt.
Efter sortering har mosten udtrukket farve og aroma i 4-5 dage før gæring ved det naturlige gær i ståltanke. Mosten er presset og vinen derpå lagret i 16-18 måneder i franske egetræsfade, heraf ca. 30% nye. Til sidst er de to vine samlet i ståltanke, og den færdige vin filtreres ikke ved aftapning.
Lige fra start er vinen generøs i aromaen med nuancer af bl.a. jordbær, orientalske krydderier, sød lakrids og røg. Smagen har Chambolle-Musignys elegance, mineralitet og bløde tanniner, der hele tiden kalder på en tår mere.
Vinen bør iltes en time før servering ved 14-16 grader og kan gemmes op til 15 år fra høståret.