Udskriv

Quinta Quietud (vin af økologiske druer)


224,00 DKK (v.12 stk.)
238,00 DKK (v.6 stk.)
298,00 DKK (v.1 stk.)
92 point - James Suckling
Årgang: 2014
Vinhus: Quinta de la Quietud
Område: Toro
Land: Spanien
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 15%
Type: Rødvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 0480.2014
Vægt: 1.31

Beskrivelse

Quinta Quietud 2014 laves på 100% Tinta de Toro (Tempranillo) fra økologisk dyrkede vinmarker med vinstokke som er op til 60 år gamle. På dette plateau - kun gennemskåret af Duero-flodens videre løb mod Portugal - opnås dagtemperaturer og solmængder højere end i både Rioja og det nærmereliggende Ribera del Duero. Dermed opnår druerne på disse kanter en helt særlig intensitet og kraft, hvilket meget vel kunne være for meget af det gode, havde det ikke været for områdets tilsvarende kolde nætter, der sætter druernes modning lidt i bero og medvirker til at bevare den nødvendig syre og friskhed.

De druer, der bruges til denne - Quinta Quietuds pendant til en Reserva - udsættes efter plukning for en nøje udvælgelsesproces, der kun lader de bedste slippe gennem nåleøjet. Efter gæring på det naturlige gær er der fulgt en lang maceration for at udtrække den størst mulige mængde farve, tannin og smag, og derpå har vinen lagret ca. 20 måneder på franske egetræsfade (30% nye).

Den færdige vin frister med en smuk og intens kirsebærfarve. Duften og smagen er kompleks, med flot moden frugt, kirsebær, vilde krydderier, læder og antydninger af egetræ. Den har en imponerende og tæt struktur, som vidner om stort potentiale - og at dette er en en vin, som kan nydes mange år frem i tiden. Her er tanniner som i en klassisk Barolo, men frugten er umiskendelig spansk og helt klassisk Tempranillo.

Quinta Quietud er også i denne seneste årgang (2014) et flot match til grillet eller braiseret kød (f.eks. lam og oksekød), stegt chorizo eller som et kækt alternativ til Amarone som ledsager til julemaden. Nydes vinen i sin ungdom, anbefaler vi et par timers iltning på karaffel før servering ved 14-16 grader. Kan gemmes op til 15 år fra høståret - hvis man da kan vente så længe!

92 point - James Suckling, august 2018

"Dark berries, violets and crushed stones to this red. Full body, round and velvety tannins and a bright finish. I like the power and the softness at the same time. Drink or hold."

Quinta de la Quietud

Badet i solskin lige uden for den idylliske landsby Toro ligger Quinta de la Quietud - "Stilhedens vingård". Vingården ejer 22 hektar marker, der alle er placeret i hjertet af D.O. Toro og beplantet med Tinta de Toro, der er det lokale navn for Tempranillo. Vinmarkerne på Quinta Quietud har fra dag ét været dyrket økologisk, gødning hentes udelukkende fra egen kompost, og i kælderen bruges det naturligt fremkomne gær samt minimale doseringer af sulfitter (SO2). Ønologen er franske Jean Francois Hébrard og hans oprindelse og uddannelse i Bordeaux fornægter sig ikke i disse for Toro exceptionelle vine med fokus på syre, struktur samt ren, moden og kraftfuld frugt.

Læs mere om Quinta Quietud


Alle varer fra Quinta de la Quietud
Se alle varer

Corral de Campanas Q. Quietud (vin af økologiske druer)
134,00 DKK (v.12 stk.)
139,00 DKK (v.6 stk.)
178,00 DKK (v.1 stk.)
Quinta Quietud (vin af økologiske druer)
224,00 DKK (v.12 stk.)
238,00 DKK (v.6 stk.)
298,00 DKK (v.1 stk.)

Toro

Toro laver spændende vine på druen 'Tinta de Toro' (den lokale version af Tempranillo), og til virkelig gode priser. Perfekte vine til f.eks. lammekød og bøffer fra grillen!


Alle varer fra Toro
Se alle varer

Corral de Campanas Q. Quietud (vin af økologiske druer)
134,00 DKK (v.12 stk.)
139,00 DKK (v.6 stk.)
178,00 DKK (v.1 stk.)
Quinta Quietud (vin af økologiske druer)
224,00 DKK (v.12 stk.)
238,00 DKK (v.6 stk.)
298,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!