Udskriv

Storm Wines Ignis Pinot Noir


344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Årgang: 2016
Vinhus: Storm Wines
Land: Sydafrika
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 13.5%
Type: Rødvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 8575.2016
Vægt: 1.25

Beskrivelse

Nyhed fra en af de bedste vinmagere i Sydafrika: Hannes Storm!

Fra den granitholdige undergrund toppet med små og store sten snarere end jord dyrker Hannes Storm den højest placerede af sine parceller med 100% Pinot Noir. Jorden skråner mod nord og sikrer dermed en optimal soleksponering til druerne i disse ellers relativt kølige omgivelser, hvor højden og vinden fra atlanterhavet sætter deres tydelige præg.

Som med alle sine vine ønsker Hannes Storm i Ignis Pinot Noir at udtrykke netop de unikke omgivelser, druerne er opvokset under. Derfor holdes alle andre forskelle i skabelsen af vinen på et minimum, og vinificeringen er foregået efter stort set samme fremgangsmåde som Storm Wines' to andre Pinot'er med gæring på det naturlige gær og nænsom presning i kurvepresse inden 9 måneders lagring på overvejende gamle egetræsfade. Efter aftapning har vinen tilbragt et år i flasken før frigivelse i starten af 2018.

I næsen byder Ignis på flatterende noter af rosenblade, der blidt folder sig om mørke, modne kirsebær, skovjordbær og let ristede krydderier fra fadlagringen. På tungen ledsages den silkebløde smag af beskedne, fine tanniner og en mundvandsdrivende naturlig syre. Sammen med lidt tobak og peber ledsages eftersmagen af skovbær dermed hele vejen til den næste tår.

200 kasser er der produceret af denne aromatiske og forførende vin, der med rette kan nydes til svamperisotto, grillet laks og grøntsager eller til de fleste af de tidspunkter på året, hvor man bare gerne vil nyde et godt glas vin. Nydes den i sin ungdom, anbefaler servering ved 13-15 grader.

Storm Wines Ignis Pinot Noir 2015 fik suveræne 96 point af Tim Atkin, Master of Wine:

"Spicy, rose petal and wild strawberry notes are complemented by tangy acidity, subtle oaking and a haunting finish. One of the Cape’s very best pinots."

Storm Wines

På et besøg i Sydafrika i 2017 blev vi af vores kult-producent Eben Sadie opfordret til at besøge Hannes Storm, der er tidligere winemaker for - og manden bag succesen hos - det store vinhus, Hamilton Russel i Walker Bay. Sideløbende med denne beskæftigelse fik Hannes øje på tre små parceller med ekstremt stort potentiale i subregionen Hemel-en-Aarde Valley, som han i 2008 begyndte at tilplante. I dag ligger parcellerne således til grund for tre fantastiske og forskelligartede enkeltmarksvine på Pinot Noir og en enkelt på Chardonnay - det hele under navnet Storm Wines, hvortil Hannes Storm siden 2015 har dedikeret alle sine kræfter og hele sin tid.

Produktionen hos Storm Wines begrænsede sig i 2016 til et gennemsnit på 250 kasser pr. vin. Med små kvantiteter følger til gengæld store kvaliteter og en enorm efterspørgsel, hvilket ikke gør vores nyetablerede aftale mindre fantastisk. Fælles for vinene er deres forfinede og subtile aromaprofil, en fin syre og en alt i alt utrolig balance, der sender enhver fordom om oversøiske vine som overgjorte, marmeladeagtige og ubalancerede til skamme.

Både Hannes Storm og hans vine er helt igennem fantastiske bekendtskaber, og vi håber, I vil tage godt imod dem alle!


Gå til leverandørens side


Alle varer fra Storm Wines
Se alle varer

Storm Wines Vrede Chardonnay
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Storm Wines Vrede Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Storm Wines Ridge Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!