Udskriv

Storm Wines Ridge Pinot Noir


344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
94 point - Parker/Wine Advocate
Årgang: 2016
Vinhus: Storm Wines
Land: Sydafrika
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 13.5%
Type: Rødvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 8574.2016
Vægt: 1.25

Beskrivelse

Spændende ny Pinot Noir fra en af Sydafrikas bedste vinmagere, Hannes Storm!

Ridge Pinot Noir kommer fra den køligste og mindste af Storm Wines' vinmarker, hvor den skifer- og lerholdige jord skråner direkte mod øst. Druerne nyder derfor godt af morgensolen, mens eksponeringen for eftermiddags- og aftensolen er mindre direkte. Dermed sikres en langsommere modning og en følgeligt længere modningsperiode.

Det er disse - for denne vinmark - så særlige forhold, Hannes Storm ønsker at illustrere effekten af. Derfor laves Ridge Pinot Noir stort efter samme opskrift som Storm Wines to andre Pinot'er med gæring på det naturlige gær og nænsom presning i kurvepresse inden 9 måneders lagring på gamle fade. Efter aftapning har vinen så tilbragt et år i flasken før frigivelsen i starten af 2018.

I duften kommer summen af ovennævnte dyrkningsforhold og vinificering til udtryk i syrlige kirsebær og ribs samt mere rustikke noter af wok-krydderier og lidt lakrids. Syren er skarp og fokuseret og bidrager med liv og energi flot suppleret af silkebløde tanniner, der sammen formår at følge den røde og krydrede frugt ud i en utroligt ren og balanceret eftersmag.

Blot 100 kasser blev er der produceret af denne ranke og kække vin, der med rette kan nydes til lyse kødretter, grillet laks og grøntsager eller i morgensolen på østvendte terrasser. Nydes vinen inden for de første 4 år fra høståret, anbefaler vi dekantering en time før servering ved 13-15 grader.

Storm Ridge Pinot Noir 2015 fik 91 point af Neal Martin i Wine Advocate:

"The palate is well defined with crisp acidity, filigree tannin here with tart red cherries, a splash of soy and a linear, precise finish that lingers in the mouth. This is another very fine Pinot Noir from Hannes Storm."

Storm Wines

På et besøg i Sydafrika i 2017 blev vi af vores kult-producent Eben Sadie opfordret til at besøge Hannes Storm, der er tidligere winemaker for - og manden bag succesen hos - det store vinhus, Hamilton Russel i Walker Bay. Sideløbende med denne beskæftigelse fik Hannes øje på tre små parceller med ekstremt stort potentiale i subregionen Hemel-en-Aarde Valley, som han i 2008 begyndte at tilplante. I dag ligger parcellerne således til grund for tre fantastiske og forskelligartede enkeltmarksvine på Pinot Noir og en enkelt på Chardonnay - det hele under navnet Storm Wines, hvortil Hannes Storm siden 2015 har dedikeret alle sine kræfter og hele sin tid.

Produktionen hos Storm Wines begrænsede sig i 2016 til et gennemsnit på 250 kasser pr. vin. Med små kvantiteter følger til gengæld store kvaliteter og en enorm efterspørgsel, hvilket ikke gør vores nyetablerede aftale mindre fantastisk. Fælles for vinene er deres forfinede og subtile aromaprofil, en fin syre og en alt i alt utrolig balance, der sender enhver fordom om oversøiske vine som overgjorte, marmeladeagtige og ubalancerede til skamme.

Både Hannes Storm og hans vine er helt igennem fantastiske bekendtskaber, og vi håber, I vil tage godt imod dem alle!


Gå til leverandørens side


Alle varer fra Storm Wines
Se alle varer

Storm Wines Ignis Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Storm Wines Vrede Chardonnay
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Storm Wines Vrede Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!