Udskriv

Storm Wines Vrede Pinot Noir


344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Årgang: 2016
Vinhus: Storm Wines
Land: Sydafrika
Vol.: Alm. flaske (75 cl)
Alkoholprocent: 13.5%
Type: Rødvin
Lager statusPå lager
Varenummer: 8573.2016
Vægt: 1.25

Beskrivelse

Nyhed fra et af Sydafrikas bedste vinhuse: Storm Wines - vine med stor personlighed og karakter!

Som direkte modpol til følelsen af velvære, når man smager vinene derfra, er "Vrede" navnet på den nordøstvendte skråning i Hemel-en-Aarde Valley, hvorfra winemaker Hannes Storm både dyrker Chardonnay og Pinot Noir. Jorden er lerholdig og holder derfor godt på den sporadiske mængde regn, der trods alt måtte opstå i det for tiden tørkeramte land. Derudover sikrer de kølige atlantiske vinde i dette relativt højtbeliggende område gode forhold for disse ellers så kræsne druer.

Terroir er nøgleordet for alt, hvad Hannes Storm laver. Af det hensyn tilsigtes en minimal manipulation i vinhuset, og Vrede Pinot Noir 2016 er derfor gæret på det naturlige gær og nænsomt presset i kurvepresse inden 9 måneders lagring på gamle egetræsfade. En god del af vinens modning har derpå fundet sted gennem yderligere et års flaskelagring før frigivelsen i starten af 2018.

Resultatet af anstrengelserne er en frugtig og udtryksfuld aroma af saftige røde kirsebær, hindbær og brombær elegant svøbt i let krydrede noter af bl.a. nykværnet peber. På tungen ledsages den silkebløde bærsmag af beskedne, fine tanniner og en mundvandsdrivende naturlig syre, der sammen med den med den krydrede eftersmag ledsager vinen hele vejen til den næste tår.

Nyd denne velbalancerede og yderst charmerende vin til lyse kødretter, stegte grøntsager eller alene i aftensolen. Nydes vinen inden for de næste par år, anbefaler at dekantere vinen en times tid før servering ved 13-15 grader

Storm Vrede Pinot Noir årgang 2015 fik 92 point af Neal Martin fra Wine Advocate:

"Plenty of sappy red cherry and raspberry fruit here; it is saline in the mouth with a pinch of black pepper on the finish that has a touch of more structure and backbone."

Storm Wines

På et besøg i Sydafrika i 2017 blev vi af vores kult-producent Eben Sadie opfordret til at besøge Hannes Storm, der er tidligere winemaker for - og manden bag succesen hos - det store vinhus, Hamilton Russel i Walker Bay. Sideløbende med denne beskæftigelse fik Hannes øje på tre små parceller med ekstremt stort potentiale i subregionen Hemel-en-Aarde Valley, som han i 2008 begyndte at tilplante. I dag ligger parcellerne således til grund for tre fantastiske og forskelligartede enkeltmarksvine på Pinot Noir og en enkelt på Chardonnay - det hele under navnet Storm Wines, hvortil Hannes Storm siden 2015 har dedikeret alle sine kræfter og hele sin tid.

Produktionen hos Storm Wines begrænsede sig i 2016 til et gennemsnit på 250 kasser pr. vin. Med små kvantiteter følger til gengæld store kvaliteter og en enorm efterspørgsel, hvilket ikke gør vores nyetablerede aftale mindre fantastisk. Fælles for vinene er deres forfinede og subtile aromaprofil, en fin syre og en alt i alt utrolig balance, der sender enhver fordom om oversøiske vine som overgjorte, marmeladeagtige og ubalancerede til skamme.

Både Hannes Storm og hans vine er helt igennem fantastiske bekendtskaber, og vi håber, I vil tage godt imod dem alle!


Gå til leverandørens side


Alle varer fra Storm Wines
Se alle varer

Storm Wines Ignis Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Storm Wines Vrede Chardonnay
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Storm Wines Ridge Pinot Noir
344,00 DKK (v.12 stk.)
365,00 DKK (v.6 stk.)
459,00 DKK (v.1 stk.)
Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!