Vin fra Rioja

Rioja er et af Spaniens mest populære vindistrikter - men vin fra Rioja har særligt før i tiden kæmpet lidt med et dårligt ry. Dette er dog gjort fuldstændig til skamme nu om dage, da vinene fra Rioja i dén grad har fået et gigantisk comeback - og det er ganske fortjent! Nogle af Spaniens lækreste vine stammer fra Rioja-distriktet, blandt andet vores meget populære vine fra Bodegas Muga.

Rioja-regionen er inddelt i tre forskellige zoner: Rioja Alta mod vest (med den højeste beliggenhed), Rioja Alavesa (baskisk) og Rioja Baja, som ligger længst mod øst og typisk har et varmere klima.

Tempranillo er den langt mest dominerende druesort i Rioja og står for ca. 60% af den samlede høst. Garnacha (grenache) tegner sig for omkring 18-20% af produktionen. 

Se vores vine fra Rioja - klik her

 

Hvis du har spørgsmål til vores vine fra Rioja - eller brug for hjælp til valg af den helt rigtige vin, så kontakt vores vinkonsulenter på tlf. 44848086. Vi sidder klar ved telefonerne alle hverdage fra 8-17.

 

Læs mere om Rioja herunder og få et hurtigt overblik over Rioja-distriktet, og de mange lækre vine fra dette spændende vindistrikt i det centrale, nordlige Spanien.

 

Læs mere: Vin fra Ribera del Duero

Beliggenhed:
Nordlige, centrale Spanien, syd for Baskerlandet.

Størrelse:
Ca. 62.000 hektar

Klima:
Kontinental-klima, ca. 400-500 meter over havets overflade. Højere og køligere i den nordlige del af regionen (Rioja Alta). Tørrere og varmere i den sydøstlige del (Rioja Baja). Årlig nedbør mellem 300-500 mm.

Druetyper:
Røde druer: Tempranillo, Garnacha Tinta, Graciano, Mazuelo.
Hvide druer: Macabeo (Viura), Malvasia, Garnacha (blanca).

Optjen CashPoints med Norwegian Reward
Glemt Reward Number?
Log ind her for at se det.

Norwegian Reward medlemmer optjener CashPoints ved køb hos Laudrup Vin!